Μικροβιολογικό εργαστήριο τώρα και σε τσιπ
Επανάσταση στην διάγνωση ασθενειών και την σωτηρία χιλιάδων ασθενών υπόσχεται ένα νέο τεστ. Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν το mChip, μια φορητή και χαμηλού κόστους διαγνωστική εξέταση που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και μπορεί να πραγματοποιεί διαγνώσεις μέσα σε λίγα λεπτά.
Επανάσταση στην διάγνωση ασθενειών και την σωτηρία χιλιάδων ασθενών υπόσχεται ένα νέο τεστ. Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν το mChip, μια φορητή και χαμηλού κόστους διαγνωστική εξέταση που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και μπορεί να πραγματοποιεί διαγνώσεις μέσα σε λίγα λεπτά.
O ασθενής ρίχνει λίγες σταγόνες στην κάρτα-τσιπ και μέσα σε λίγα λεπτά το διαγνωστικό τεστ θα παράγει αποτελέσματα τα οποία θα μπορεί να δει και μόνος του ο ίδιος ο ασθενής επιτόπου χωρίς να χρειαστεί να τοποθετηθεί η κάρτα σε κάποια συσκευή ανίχνευσης.
Το mChip κοστίζει μόλις ένα δολάριο γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε πολλές περιοχές του πλανήτη που μαστίζονται από διάφορες ασθένειες αλλά η πρόσβαση των κατοίκων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι από δύσκολη ως αδύνατη. Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών του mChip που έγιναν στην Ρουάντα για εντοπισμό ασθενειών όπως το ΑIDS και η σύφιλη παρουσίασαν ακρίβεια σε ποσοστό που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιζε το 100%!
«Η κεντρική ιδέα ήταν να καταστεί μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις προσβάσιμες και να γίνονται εύκολα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Θεωρούμε ότι είναι πιο πρακτικό και ουσιαστικό από το προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να πηγαίνει σε νοσοκομεία και ιατρεία, να δίνει αίμα και να περιμένει μετά αρκετές μέρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα» αναφέρει ο Σάμιουελ Σία, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη και μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανέπτυξε την εξέταση To σχετικό άρθρο δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Medicine.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)







































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442