Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 11 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων»
Την παραπομπή έντεκα (11) κατηγορουμένων, για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, κυρίως προς πρεσβείες, τον περασμένο Νοέμβριο, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια Εισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου. Την ευθύνη της ενέργειας είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Την παραπομπή έντεκα (11) κατηγορουμένων, για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, κυρίως προς πρεσβείες, τον περασμένο Νοέμβριο, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια Εισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου. Την ευθύνη της ενέργειας είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς
Με την πολυσέλιδη πρόταση της, η εισαγγελική λειτουργός ζητά από τους Εφέτες να διατάξουν με βούλευμα τους την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των: Χάρη Χατζημιχελάκη, Νταμιάνο Μπολάνο, Χρήστου Τσάκαλου, Γεράσιμου Τσάκαλου, Παναγιώτη Αργυρού, Αλέξανδρου Μητρούσια, Γιώργου Καραγιάννιδη, Όλγας Οικονομίδου, Γιώργου Πολύδωρου και Μιχάλη Νικολόπουλου.
Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται εκτενής αναφορά στον Χάρη Χατζιμιχελάκη, που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 25 έτη κάθειρξη στην πρώτη δίκη για την οργάνωση.
Με την πρόταση ζητείται να παραπεμφθεί ο Χατζημιχελάκης -που το επίμαχο διάστημα ήταν προσωρινά κρατούμενος- για ηθική αυτουργία στην ενέργεια της αποστολής των συνολικά 12 δεμάτων στην Αθήνα, σε πρεσβείες και φορείς, αλλά και στο εξωτερικό στους ηγέτες της Ιταλίας και Γερμανίας.
Δύο εκ των κατηγορουμένων είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω μετά από έκρηξη παγιδευμένου πακέτου που είχαν παραδώσει σε εταιρία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βέροια: 7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο
- Ντουράντ και Γιόκιτς καθάρισαν για Χιούστον και Ντένβερ – Τα αποτελέσματα του NBA (vids)
- Βρέθηκε η ανήλικη Θεοδώρα που αγνοούταν για 111 ημέρες
- Ουκρανικές επιθέσεις με 300 drones εναντίον ρωσικού εδάφους
- Νίκολας Μπρέντον: Πέθανε ο ηθοποιός του «Buffy the Vampire Slayer», σε ηλικία 54 χρόνων
- ΗΠΑ: Πιθανή χρήση χερσαίων στρατευμάτων στο Ιράν – «Δεν θα σας το έλεγα αν το έκανα» λέει ο Τραμπ
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Το στοιχείο που «ξεκλειδώνει» το μακάβριο μυστικό
- Εξαιρετικός Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Miami Open
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442