Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για επεισόδια

Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για επεισόδια

Ευθύνες στην κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώνονται στην περιοχή του Συντάγματος.

Ευθύνες στην κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώνονται στην περιοχή του Συντάγματος.

«Τα πρωτοφανή επεισόδια που διαδραματίζονται στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος παίρνουν απρόβλεπτες διαστάσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Ο σταθμός του μετρό έχει μεταβληθεί σε θάλαμο αερίων. Αθώοι ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν εγκλωβιστεί. Φωτιές εκδηλώνονται σε κτίρια, ενώ τα ασθενοφόρα αδυνατούν να παραλάβουν τραυματίες και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοήθειας.

»Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύεται ότι δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των λίγων «γνωστών αγνώστων». Αντίθετα, καταφεύγει στην αλόγιστη χρήση χημικών, που έχουν μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας σε ‘κόλαση’. Οι ευθύνες του κ. Παπουτσή είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Με παρέμβαση του στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την πρωτοφανή, όπως είπε, επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χρήση χημικών, ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό από το Μετρό και την ευρύτερη περιοχή διαδηλωτών και άλλων πολιτών και το σταμάτημα της ρίψης χημικών που δημιουργούν αφόρητη κατάσταση σε χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας.

Για τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει την Πέμπτη το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στον Περισσό.

«Η κυβέρνηση εδώ και ώρες έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω περιοχές», αναφέρει ο ΣΥΝ για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, ο ΣΥΝ σημειώνει ότι εκατοντάδες πολίτες κινδυνεύουν «από την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών και τις αστυνομικές επιθέσεις» και κάνει λόγο για επικίνδυνο κυβερνητικό σχέδιο άγριας καταστολής και άμεσης διάλυσης 36 ημερών μαζικότατων και ειρηνικών διαδηλώσεων.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που πριμοδοτεί τη στρατηγική της έντασης και της βίας που οδηγεί σε επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητάμε την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο της πόλης», καταλήγει ο ΣΥΝ.

Η Δημοκρατική Αριστερά απηύθυνε έκκληση «προς όλες τις πλευρές να σταματήσουν οι συγκρούσεις εδώ και τώρα και να επανέλθει η δημοκρατική ομαλότητα στην πόλη».

Η ΔΗΜΑΡ «καλεί την αστυνομία να πάψει να χρησιμοποιεί ανεξέλεγκτα τα χημικά και να προχωρά σε επιθέσεις κατά ειρηνικών διαδηλωτών ενώ την ίδια ώρα οι κουκουλοφόροι επιδίδονται σε τυφλές πράξεις βίας».

Τα επεισόδια καταδικάζει η Δημοκρατική Συμμαχία. Στην ανακοίνωση το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για «αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα» και τους απευθύνει έκκληση να δώσουν άμεση λύση επιβάλλοντας το νόμο.

«Οι δυνάμεις της αριστεράς που καλλιεργούν και καλύπτουν αυτά τα φαινόμενα να καταδικάσουν ευθέως τα επεισόδια. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό για την καταστροφή που συντελείται», καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοκρατικής Συμμαχίας.

H εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων Ελεάννα Ιωαννίδου σχολίασε: «Η σημερινή βάναυση επίθεση της αστυνομίας εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών της πλατείας Συντάγματος θα μείνει στην ιστορία. Με πλήθος χημικών που μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε θάλαμο αερίων και προσπαθώντας να πραγματώσουν την εντολή του πολιτικού τους προϊσταμένου για εκκένωση της πλατείας, έδωσαν πρωτοφανή δείγματα καταστολής και απρόκλητης βιαιότητας σε εκατοντάδες πολίτες».

«Η απαράδεκτη πρακτική του εγκλωβισμού και του ξυλοδαρμού πολιτών, η χρήση χημικών ακόμα και μέσα στο σταθμό του μετρό που φιλοξενούσε εκατοντάδες τραυματίες καθώς και μια σειρά άλλες τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ στιγματίζουν την δημοκρατία μας. Δεν αρκούν πλέον οι δικαιολογίες, η επίκληση των ‘μεμονωμένων περιστατικών’ ή η μετακύλιση της ευθύνης στους κουκουλοφόρους. Η ευθύνη παραμένει ακέραια στην Αστυνομία και όσοι δίνουν αυτές τις εντολές οφείλουν να λογοδοτήσουν» πρόσθεσε η κα Ιωαννίδου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024