Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν οι μεταλλωρύχοι της Χιλής
Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν την Τετάρτη οι 25 από τους 33 μεταλλωρύχους της Χιλής, οι οποίοι βρίσκονται από την Τρίτη στη χώρα μας. Τους μεταλλωρύχους καλωσόρισε ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Νωρίτερα, ξεναγήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν την Τετάρτη οι 25 από τους 33 μεταλλωρύχους της Χιλής, οι οποίοι βρίσκονται από την Τρίτη στη χώρα μας. Τους μεταλλωρύχους καλωσόρισε ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Νωρίτερα, ξεναγήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Γερουλάνος, καλωσορίζοντας τους μεταλλωρύχους στην Ελλάδα, στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν τους είπε:
«Τις ημέρες που περάσατε εγκλωβισμένοι στο ορυχείο ήταν σαν να βλέπουμε συμπατριώτες μας και όταν σας είδαμε να βγαίνετε ζωντανοί με το χαμόγελο στα χείλη, όλοι καταλάβαμε τι σημαίνει να κρατά κανείς την πίστη του ζωντανή.
» Μας γεμίσατε χαρά, ελπίδα και σιγουριά ότι κάθε δυσκολία, όσο απελπιστική κι αν μοιάζει τη στιγμή που την περνάς, μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν υπάρχει πίστη, αλληλεγγύη και η πεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».
«Στην Ελλάδα θα είστε πάντα ευπρόσδεκτοι γιατί ο δικός μας τόπος είναι και δικός σας τόπος» πρόσθεσε.
«Τις ημέρες που ήταν εγκλωβισμένοι οι Χιλιανοί συνάδελφοί μας, στείλαμε ένα γράμμα συμπαράστασης, προσκαλώντας τους μετά το τέλος της περιπέτειάς τους στην Ελλάδα» είπε ο Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΙΝ, η οποία προσκάλεσε τους μεταλλωρύχους στην Ελλάδα, ενώ τους ευχήθηκε καλή διαμονή στα Χανιά όπου θα παραμείνουν για τις προσεχείς 5 ημέρες.
Ο Βενιαμίν της ομάδας των «33», ο 20χρονος Ντίμι Σάντσεθ, δήλωσε: «Πάντα είχα πίστη στο Θεό ότι θα έβγαινα ζωντανός», και επισήμανε ότι ο τρόμος ήταν το κύριο συναίσθημα που βίωσε τις ημέρες του εγκλωβισμού.
Η Κάρμεν Ιμπάνιεζ, πρέσβης της Χιλής στην Ελλάδα, ευχαρίστησε τον κ. Γερουλάνο και τον πρόεδρο της ΕΛΜΙΝ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ μοίρασε δώρα στους μεταλλωρύχους εκ μέρους του προέδρου της Χιλής.
«Μέχρι στιγμής περνάμε καταπληκτικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Χιλιανών μεταλλωρύχων, Λουίς Καγιεγίγιος.
Νωρίτερα, οι μεταλλωρύχοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Η περιπέτεια των μεταλλωρύχων συγκλόνισε την κοινή γνώμη όταν τον περασμένο Αύγουστο παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 69 ημέρες, 700 μέτρα κάτω από τη γη, στο μεταλλείο Σαν Χοσέ της Χιλής, ενώ βγήκαν ζωντανοί ύστερα από μια πρωτοφανή επιχείρηση διάσωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος
- Ιράν: Τι λένε Έλληνες που βρίσκονται σε Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Μπαχρέιν
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής
- H εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Αβδάλας στην ήττα του Βιρτζίνια Τεκ, «διπλός» ο Χιτικούδης
- Ευρώπη: Η αποκλεισμένη γενιά – Η αγορά κατοικιών απογοητεύει τους νέους
- Συναγερμός: Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση βρετανικών βάσεων στην Κύπρο
- Η… ιδιαίτερη συνάντηση του Μόουζες Ράιτ στον Άλιμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442