
Περαιτέρω επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης τον Απρίλιο
Στο -0,5% επιβραδύνθηκε τον Απρίλιο ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, από το -0,4% του προηγούμενο μήνα. Μικρή αύξηση κατέγραψε η πιστωτική επέκταση προς τις επιχειρήσεις, με αρνητικό πρόσημο η χρηματοδότηση προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, ατομικές επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Στο -0,5% επιβραδύνθηκε τον Απρίλιο ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, από το -0,4% του προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, μικρή αύξηση καταγράφηκε στην πιστωτική επέκταση προς τις επιχειρήσεις ενώ μειωμένη εμφανίζεται η χρηματοδότηση προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, ατομικές επιχειρήσεις και ιδιώτες.
- Δείτε τα λεπτομερή στοιχεία της ΤτΕ.
Ειδικότερα, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν τον Απρίλιο του 2011 θετική και ίση με 212 εκατ. ευρώ (Απρίλιος 2010: 27 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης παρουσίασε μικρή αύξηση και διαμορφώθηκε σε 1,2% έναντι 1,1% τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2010: 1,1%).
Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 191 εκατ. ευρώ τον επισκοπούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιος 2011: -1,5%, Μάρτιος 2011: -0,4%, Δεκέμβριος 2010: 0,3%).
Τέλος, αρνητική κατά 399 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Απρίλιο του 2011, έναντι επίσης αρνητικής καθαρής ροής 174 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2010. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να μειωθεί περαιτέρω (Απρίλιος 2011: -2,2%, Μάρτιος 2011: -2,0%, Δεκέμβριος 2010: -1,3%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- UBS Calls EU Spread Levels ‘Historic’ – Highlights Greek Example
- Πιερία: Σορός εντοπίστηκε σε φλεγόμενο όχημα στη Σφενδάμη
- Τα πραγματικά εισοδήματα στην ΕΕ μετά την πανδημία – Γιατί η Ελλάδα παραμένει στον πάτο της κατάταξης
- Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 80 τραυματίες μετά από έκρηξη σε τζαμί στην Ισλαμαμπάντ
- Ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ρομάνο από την Ίντερ ο ΟΦΗ
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Το ΝΑΤΟ και ο βρετανικός νόμος για απόστρατους που εργάζονται στην Κίνα
- Η Betsson Επίσημος Χορηγός του Davis Cup
- WWF: Πώς η προδιαγεγραμμένη καύση βοηθά στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442