
Πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στην Ευρωζώνη, προειδοποιεί η Moody’s
Την προειδοποίηση ότι πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας και στο τραπεζικό της σύστημα, αλλά και σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Την προειδοποίηση ότι πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας και στο τραπεζικό της σύστημα, αλλά και σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Moody’s τονίζεται πως η χρεοκοπία μάλλον θα είχε αρνητικές συνέπειες για την αξιολόγηση της Ελλάδας, πιθανόν και για κάποια άλλα κράτη της Ευρωζώνης και για τις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με τον οίκο μια ελληνική χρεοκοπία μπορεί να έχει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στους όρους και στις προϋποθέσεις, επιλεκτικό reprofiling και μεγάλης κλίμακας εθελοντική επαναγορά χρέους.
Αναφερόμενη στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης με «ελεγχόμενο αποτέλεσμα» η Moody’s αναφέρει ότι όσο διατηρείται η σημερινή αβεβαιότητα που επηρεάζει την Ελλάδα, τόσο πιο μεγάλος είναι ο πειρασμός τόσο για τις ελληνικές Αρχές όσο και για τις αρχές της Ευρωζώνης να δοκιμάσουν να προχωρήσουν σε κάποιου είδους αναδιάρθρωση.
Η Moody’s εκτιμά ότι μια χρεοκοπία θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την αξιολόγηση της Ελλάδας, πιθανότατα κάποιων άλλων ευρωπαϊκών χωρών και για τις ελληνικές τράπεζες, ανεξαρτήτως από τις όποιες προσπάθειες θα γίνουν για να επιτευχθεί μια ελεγχόμενη έκβαση.
Όπως τονίζεται στη σχετική έκθεση η συνολική επίδραση μιας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας στις κεφαλαιαγορές της Ευρώπης είναι δύσκολο τόσο να προβλεφθεί, όσο και να ελεγχθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιος θα είναι ο επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ;
- Ρομπότ – εργάτες με ελληνικό άρωμα και τεχνητή νοημοσύνη
- Πόλεμος στο Ιράν: «Χρυσά» πονταρίσματα 950 εκατ. δολ. στο πετρέλαιο λίγο πριν ανακοινωθεί η εκεχειρία
- «Είναι μια φωλιά από φίδια»: O Στιβ Κροφτ, η δημοσιογραφία και το 60 Minutes
- Ωδή στη φιλία: Οι «κολλητοί» που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
- Ο Γκοντάρ και ο πόλεμος – Τα μέτωπα του 20ού αιώνα πυροδότησαν μια επανάσταση στον κινηματογράφο
- Στεγαστική κρίση: Οδηγός εύρεσης κατοικίας – Οι περιοχές με τα πιο προσιτά ακίνητα
- Δύο συνταγές για «διάλειμμα» από τα οικογενειακά τραπέζια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442