
«Όχι» σε μία κατ’επίφαση συναίνεση λένε κόμματα της Αριστεράς
Την άρνησή τους να αποδεχτούν οποιαδήποτε συζήτηση περί συναίνεσης εκφράζουν τα κόμματα της Αριστεράς, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Απορρρίπτει την ιδέα το ΚΚΕ, δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό η Αλέκα Παπαρήγα.
Την άρνησή τους να αποδεχτούν οποιαδήποτε συζήτηση περί συναίνεσης εκφράζουν τα κόμματα της Αριστεράς, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με όποιο τρόπο και αν καταλήξουν να ισχυροποιήσουν τη συναίνεσή τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι άλλοι πρόθυμοι ή «κρυφοπρόθυμοι» για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ο λαός μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, με την οργάνωση και τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, Π.Σκουρλέτης τονίζει: «Η συμπληρωματικότητα των θέσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι μίζες, η διαπλοκή και τα ρουσφέτια που χαρακτήρισαν το δικομματικό πολιτικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών αποτελούν τη βάση της μεταξύ τους συναίνεσης. Μία συναίνεση που δεν θα τους τη χαρίσει ο λαός, ο οποίος απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή του μνημονίου».
Μια διαφορετική προσέγγιση υιοθετεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος λέει «όχι» σε μία «κατ’επίφαση συμφωνία σε ένα αόριστο και απολιτικό πλαίσιο». Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να στείλουν ένα κοινό ηχηρό μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους ότι «η χώρα θα κάνει τα βήματά της, διασφαλίζοντας πρωταρχικά ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που δοκιμάζονται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφιαλτικά σενάρια για το 2026 – Τι προβλέπουν οι ειδικοί
- Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες της Τουρκίας – Τι εξηγεί Τουρκάλα ειδικός
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442