
«Όχι» σε μία κατ’επίφαση συναίνεση λένε κόμματα της Αριστεράς
Την άρνησή τους να αποδεχτούν οποιαδήποτε συζήτηση περί συναίνεσης εκφράζουν τα κόμματα της Αριστεράς, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Απορρρίπτει την ιδέα το ΚΚΕ, δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό η Αλέκα Παπαρήγα.
Την άρνησή τους να αποδεχτούν οποιαδήποτε συζήτηση περί συναίνεσης εκφράζουν τα κόμματα της Αριστεράς, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με όποιο τρόπο και αν καταλήξουν να ισχυροποιήσουν τη συναίνεσή τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι άλλοι πρόθυμοι ή «κρυφοπρόθυμοι» για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ο λαός μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, με την οργάνωση και τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, Π.Σκουρλέτης τονίζει: «Η συμπληρωματικότητα των θέσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι μίζες, η διαπλοκή και τα ρουσφέτια που χαρακτήρισαν το δικομματικό πολιτικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών αποτελούν τη βάση της μεταξύ τους συναίνεσης. Μία συναίνεση που δεν θα τους τη χαρίσει ο λαός, ο οποίος απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή του μνημονίου».
Μια διαφορετική προσέγγιση υιοθετεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος λέει «όχι» σε μία «κατ’επίφαση συμφωνία σε ένα αόριστο και απολιτικό πλαίσιο». Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να στείλουν ένα κοινό ηχηρό μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους ότι «η χώρα θα κάνει τα βήματά της, διασφαλίζοντας πρωταρχικά ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που δοκιμάζονται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΥΠΕΞ: Επικαιροποίηση τηλεφωνικών γραμμών εκτάκτου ανάγκης για Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
- Αλί Λαριτζανί: Ο έμπιστος του Χαμενεΐ που θα κινήσει τα νήματα μετά τον θάνατό του
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός
- Κάγια Κάλας για τον θάνατο Χαμενεΐ: «Καθοριστική στιγμή στην ιστορία του Ιράν»
- Χτυπήθηκε και δεύτερο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ
- Αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι οι ξένοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φεύγουν για Αθήνα οι παίκτες της Χάποελ
- Στα 20 μου ήξερα τα πάντα για τον θάνατο: Οι απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή του «πάντα χαμογελαστού» Μάρτιν Σορτ
- Ολυμπιακός – Εθνικός 5-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες, συνεχίζουν με 11/11
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [01.03 – 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/3b7969fc-3eb2-43f5-9eb4-aa06074d82f8-315x220.jpeg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442