«Προσβάλλει το κοινό αίσθημα» το αίτημα για τα αναδρομικά, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου
«Το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία» δηλώνει υπουργός Οικονομικών και ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα των περίπου 800 πρώην βουλευτών.
Παπαστάθης Αργύρης
Γραπτή δήλωση με την οποία απορρίπτει και καυτηριάζει τις διεκδικήσεις αναδρομικών αποδοχών από πρώην βουλευτές δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
«Το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. Το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Μετά τον υπουργό Οικονομικών, και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ.Πετσάλνικος (από την Ρουμανία όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη) ότι «όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει ο τόπος και των επώδυνων θυσιών που επωμίζονται οι Έλληνες πολίτες» βάζοντας έτσι στον «πάγο» το σχετικό αίτημα.
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπροσώπος Γιώργος Πεταλωτής εξέφρασε την αντίθεση της κυβέρνησης στη διεκδίκηση αναδρομικών από πρώην βουλευτές, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης κάλεσε τους πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους.
Πρόκειται για τις 800-850 υποθέσεις πρώην βουλευτών οι οποίες εκκρεμοδικούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούν τις αξιώσεις τους να ισχύσει και για τους ίδιους η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστών για το χρονικό διάστημα 2003-2007.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα αναδρομικά αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές, δηλαδή συνολικά το ύψος των αξιώσεων υπολογίζεται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)



























![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442