
Αναστέλλεται από το ΙΚΑ η αναγκαστική είσπραξη από οφειλέτες που εντάσσονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού
Την αναστολή λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες του ΙΚΑ οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 48 του ν. 3943/2011, ζητεί από τα Υποκαταστήματα, με την υπ. αρ. Ε33/136 29/4/2011 εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
Κωστούλας Γεώργιος
Την αναστολή λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες του ΙΚΑ οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 48 του ν. 3943/2011, ζητεί από τα Υποκαταστήματα, με την υπ. αρ. Ε33/136 29/4/2011 εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο η διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ν. 3943/2011 μπορούν να ενταχθούν όσοι οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές για χρονικές περιόδους απασχόλησης μέχρι την 31/12/2010, συμπεριλαμβανομένου και του Δώρου Χριστουγέννων 2010.
Για όσους εντάσσονται σε διακανονισμό ή σε ρύθμιση προβλέπεται η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Στους οφειλέτες οι οποίοι τηρούν τους όρους διακανονισμού χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, δίμηνης διάρκειας, χωρίς καμία παρακράτηση (σε ποσό ή ποσοστό).
Όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση αντιμετωπίζουν τη λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος τους, όπως οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.
Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι, «για τους οφειλέτες που δεν θα υπαχθούν σε διακανονισμό ή σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών ή εκπέσουν των δικαιωμάτων αυτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα πρέπει να προβαίνουν άμεσα και κατά σειρά προτεραιότητας στη λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των νομικών προσώπων και των κατά νόμο υπευθύνων τους, καθώς και σε κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρχαίο ναυάγιο στην Αλεξάνδρεια επιβεβαιώνει τον ιστορικό Στράβωνα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Υπόθεση Sinohydro: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην προέδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο
- Η Λούσι Λιου αστειεύεται ότι ο 10χρονος γιος της, Ρόκγουελ, «δεν ξέρει πόσο κουλ» είναι η μαμά του
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)




















































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442