Στήριξη υπό όρους παρέχει η αντιπολίτευση στον Σόκρατες για το «ναι» στο πορτογαλικό Μνημόνιο
Αποφασισμένος να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Πορτογαλίας υπό τον Ζοζέ Σόκρατες για την υπογραφή του αντίστοιχου Μνημονίου δηλώνει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης (και πιθανότερος νικητής των εκλογών), Πέντρο Πάσος Κοέλιο, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ζητά όλη την αλήθεια για την οικονομία. «Η Πορτογαλία δεν μπορεί να έχει σκελετούς στη ντουλάπα» είπε χαρακτηριστικά.
Αποφασισμένος να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Πορτογαλίας υπό τον Ζοζέ Σόκρατες για την υπογραφή του αντίστοιχου Μνημονίου δηλώνει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης (και πιθανότερος νικητής των εκλογών), Πέντρο Πάσος Κοέλιο, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ζητά όλη την αλήθεια για την οικονομία.
«Η Πορτογαλία δεν μπορεί να έχει σκελετούς στη ντουλάπα» είπε ο Κοέλιο, πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέ Σόκρατες.
Η κυβέρνηση Σόκρατες παραιτήθηκε στις 23 Μαρτίου αφού η Βουλή -και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα- απέρριψε το νέο πακέτο λιτότητας.
Ο Κοέλιο δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι το κόμμα του είχε απορρίψει τα μέτρα εκείνα, κατέστη σαφές έκτοτε ότι τα δημοσιονομικά της χώρας βρίσκονταν σε χειρότερη κατάσταση από ότι υπολόγιζε.
Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ άρχισαν την Τρίτη να εξετάζουν τα επιπλέον μέτρα λιτότητας που θεωρούν αναγκαία πριν χορηγηθεί το τριετές δάνειο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η χώρα θα χρειαστεί 74 δισ. ευρώ,. καθώς οι ετήσιες ανάγκες της Πορτογαλίας ξεπερνούν το 20% του ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)








![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)



![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442