Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Κρίσιμη για τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα είναι η αξιολόγηση του Ιουνίου, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που λέει πως έαν αποδειχθεί πως η βιωσιμότητα του χρέους είναι αμφίβολη, «κάτι θα πρέπει να γίνει». Μόνο αναδιάρθρωση σε εθελοντική βάση μπορεί να γίνει μέχρι το 2013, επαναλαμβάνει ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας όμως πως κάτι τέτοιο θα είχε συνέπειες για το σύνολο της Ευρωζώνης.
Κρίσιμη για τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα είναι η αξιολόγηση του Ιουνίου, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που λέει πως έαν αποδειχθεί πως η βιωσιμότητα του χρέους είναι αμφίβολη, «κάτι θα πρέπει να γίνει».
Όσο για την επιστροφή της χώρας στις αγορές, ο Γερμανός υπουργός υποστηρίζει πως το σημαντικότερο είναι να έχει πείσει η Αθήνα τους επενδυτές με την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων προσαρμογής.
Αναφερόμενος στην επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, ο υπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt πως η προσοχή του σχετικά με το ελληνικό χρέος στρέφεται στη «λεπτομερή ανάλυση» της βιωσιμότητάς του που αναμένει.
«Εάν η αναφορά αυτή δείξει πως υπάρχουν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά του, κάτι θα πρέπει να γίνει, θα πρέπει να γίνουν επιπλέον βήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Ο Σόιμπλε επισημαίνει ξανά πως, σε κάθε περίπτωση, μέχρι το 2013 μπορεί να γίνει λόγος μόνο για αναδιάρθρωση σε εθελοντική βάση.
Εάν γίνουν μονομερείς αλλαγές στους όρους των ομολόγων μίας χώρας, η Ευρώπη -εξήγησε ο υπουργός- φοβάται πως αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες στην αξιοπιστία ολόκληρης της Ευρωζώνης.
«Ο επενδυτής στις ΗΠΑ ή την Ασία που διαβάζει ότι τα ευρωπαϊκά ομόλογα δεν είναι αξιόπιστα, αδιαφορεί για τον αν πρόκειται για ελληνικά ή γερμανικά» υπογράμμισε ο Σόιμπλε, υποστηρίζοντας πως έτσι δημιουργείται κίνδυνος για το σύνολο της ζώνης του ευρώ.
Όσον αφορά δε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο δημοσιογράφος, επισημαίνοντας πως αυτό προβλέπεται να συμβεί τον επόμενο χρόνο, ρωτά τον υπουργό εάν «φαντάζεται, με το χέρι στην καρδιά», πως η χώρα θα καταφέρει να συγκεντρώσει κεφάλαια.
«Πιο σωστά: Η Ελλάδα θα έχει τον επόμενο χρόνο υψηλές ανάγκες κεφαλαίων» ήταν η σιβυλλική απάντηση του Β.Σόιμπλε. Οπότε, όταν η χώρα βγει για δανεισμό, θα είναι «αποφασιστικής σημασίας να έχει πείσει τις αγορές με την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων προσαρμογής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανδρουλάκης: Επανεκκίνηση. Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας, της προοπτικής και των πολλών ευκαιριών για τις νεότερες γενιές
- Διαμαρτυρία-έπος από τους οπαδούς της Γκλάντμπαχ: «Να μην αγοράσει κανείς λουκάνικα και μπύρες»
- Η εποχή της αντι-φιλοδοξίας: Γιατί σταματήσαμε να ζούμε για να δουλεύουμε
- Ο Ρέιφ Φάινς θέλει να δει την Τίλντα Σουίντον στον ρόλο του Βόλντεμορτ
- Οχιά δάγκωσε 13χρονο – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
- Fuel Pass: Απάτη με SMS – Πώς μπορούν να σας αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς
- Μπετσίροβιτς: «Έχει χαρακτήρα νικητή, ο Παναθηναϊκός θα είναι στο Final Four»
- Σακελλαρίδης: Το μήνυμα της Ανάστασης ας είναι ισχυρότερο από τη βαρβαρότητα – Πάλι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442