Κυβερνοεπιθέσεις παραστρατιωτικής οργάνωσης εναντίον «εχθρών» του Ιράν
Σε μια ασυνήθιστα ανοιχτή παραδοχή εκ μέρους του Ιράν, κρατικά μέσα αναφέρουν τη Δευτέρα ότι η παραστρατιωτική οργάνωση Μπασίτζ επιτίθεται σε δικτυακούς τόπους των «εχθρών» της χώρας. Η ανακοίνωση έρχεται λίγους μήνες μετά το σαμποτάζ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μέσω του ηλεκτρονικού «σκουληκιού» Stuxnet.
Σε μια ασυνήθιστα ανοιχτή παραδοχή εκ μέρους του Ιράν, κρατικά μέσα αναφέρουν τη Δευτέρα ότι η παραστρατιωτική οργάνωση Μπασίτζ επιτίθεται σε δικτυακούς τόπους των «εχθρών» της χώρας. Η ανακοίνωση έρχεται λίγους μήνες μετά το σαμποτάζ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μέσω του ηλεκτρονικού «σκουληκιού» Stuxnet.
«Αφού δεχόμαστε κυβερνοεπιθέσεις, το ίδιο κάνει ο κυβερνοστρατός της Μπασίτζ, ο οποίος περιλαμβάνει καθηγητές πανεπιστημίου και φοιτητές, καθώς και κληρικούς, που επιτίθενται στους δικτυακούς τόπους του εχθρού» δήλωσε στην εφημερίδα Iran ο στρατηγός Αλί Φαζλί, διοικητής της οργάνωσης. Δεν διευκρίνισε ποιοι είναι οι στόχοι.
Ο «κυβερνοστρατός» του Ιράν είχε παλαιότερα συνδεθεί με τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο στρατιωτικό σώμα της χώρας. Τον Φεβρουάριο, ο επικεφαλής των Φρουρών, στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Τζαφάρι, περιέγραψε τον κυβερνοστρατό ως «αμυντική, πολιτική και πολιτισμική ανάγκη για κάθε χώρα».
Οι χάκερ των Φρουρών πιστεύεται ότι στρατολογήθηκαν για την καταστολή των αντικυβερνητικών δικτυακών τόπων και ιστολογίων μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές του 2009.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Ιράν παραδέχτηκε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του είχαν προσβληθεί από το Stuxnet, κακόβουλο λογισμικό σχεδιασμένο να σαμποτάρει βιομηχανικά συστήματα ελέγχου.
Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών είχαν περιγράψει το Stuxnet ως το πρώτο «κυβερνοόπλο» και εκτίμησαν αργότερα ότι σχεδιάστηκε από κάποια Δυτική κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442