Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Μπέργκερ

Μπέργκερ (μερίδες έξι) Υλικά – 450γρ. άπαχο κιμά -1 μικρή ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη -1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη -1/2 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι -1 κουταλάκι σος Worcestershire -2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο Συνοδευτικά -6 ψωμάκια για μπέργκερ -1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε 6 ροδέλες -6 φύλλα μαρουλιού -μουστάρδα -κέτσαπ Εκτέλεση […]

Μπέργκερ (μερίδες έξι)

Υλικά

– 450γρ. άπαχο κιμά
-1 μικρή ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
-1/2 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
-1 κουταλάκι σος Worcestershire
-2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο

Συνοδευτικά

-6 ψωμάκια για μπέργκερ
-1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε 6 ροδέλες
-6 φύλλα μαρουλιού
-μουστάρδα
-κέτσαπ

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τον κιμά, την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το πιπέρι και
τη σος Worcestershire και ζυμώνετε καλά το μείγμα. Το χωρίζετε σε έξι μερίδες
και πλάθετε μπιφτέκια πάχους 1,5 εκατοστού περίπου. Αλείφετε ένα αντικολλητικό
τηγάνι με το λάδι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνετε εκεί
τα μπιφτέκια πέντε με επτά λεπτά από κάθε πλευρά, προσέχοντας να μη σας σπάσουν.
Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε χαρτοπετσέτες, για να απορροφηθεί το λίπος. Κόβετε
τα ψωμάκια στη μέση και βάζετε τα μπιφτέκια, μαζί με ντομάτα, μαρούλι, μουστάρδα
και κέτσαπ.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες451
Πρωτεΐνες21,9gr
Λίπος12,8gr
Υδατάνθρακες62,0gr
Χοληστερίνη68mg

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο