Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η ανεργία στις ΗΠΑ έπεσε στο 8,9% τον Φεβρουάριο καθώς δημιουργήθηκαν 192.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία αλλά και σε κλάδους του τριτογενή τομέα. μέσα σε τρείς μήνες τα ποσοστά μειώθηκαν σχεδόν κατά 1% αλλά χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση του αριθμού των εργαζομένων όπως ήταν πριν από την κρίση.
Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η ανεργία στις ΗΠΑ έπεσε στο 8,9% τον Φεβρουάριο καθώς δημιουργήθηκαν 192.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία αλλά και σε κλάδους του τριτογενή τομέα.
Οι προσλήψεις τον Φεβρουάριο ήταν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών (συγκεκριμένα από τον περασμένο Απρίλιο) αλλά, αντίθετα, στη λιανική πώληση και στο δημόσιο τομέα μειώθηκαν ελαφρά οι θέσεις εργασίας.
Το ποσοστό της ανεργίας στο 8,9%, που είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2009, πέφτει για τρίτο συνεχόμενο μήνα που ήταν στο 9,8%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά των τελευταίων δεκαετιών, αποτέλεσμα της παρατεταμένης καχεξίας της οικονομίας.
Συνολικά οι άνεργοι ανέρχονται σε 13,7 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος από αυτόν κατά την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2007.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η επανέρχεται σταδιακά η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στην οικονομία και ότι στο επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν και πάλι να κάνουν προσλήψεις με εντονότερους ρυθμούς, σημειώνει το Associated Press.
Θετικά αντέδρασε ο Λευκός Οίκος που προειδοποίησε πάντως ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποκατασταθούν οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν από την οικονομική κρίση.
Παρατάυτα, η Wall Street δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις θετικές ειδήσεις στην απασχόληση αφού το ενδιαφέρον για τους χρηματιστές είναι επικεντρωμένο στις τιμές του πετρελαίου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας