Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές, μεικτά πρόσημα στη Γουόλ Στριτ την Τετάρτη
Από τα υψηλά 28 μηνών υποχώρησαν την Τετάρτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παρά την στήριξη που προσέφεραν κάποια εταιρικά αποτελέσματα. Ανάλογο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, μετά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων, όπου οι δείκτες έκλεισαν τελικά με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές.
Από τα υψηλά 28 μηνών υποχώρησαν την Τετάρτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παρά την στήριξη που προσέφεραν κάποια εταιρικά αποτελέσματα. Ανάλογο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, μετά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων, όπου οι δείκτες έκλεισαν τελικά με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές.
Στην Ευρώπη, στο κόκκινο βρέθηκαν οι μετοχές των εταιρειών μετάλλων μετά και την υποχώρηση της τιμής του χαλκού.
Ενθαρρυντικά ήταν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (όπως των Syngenta, Suez Environnement, Vestas). Μείωση κερδών όμως κατέγραψε η φαρμακευτική Sanofi-Aventis.
Μέχρι στιγμής, το 60% των εισηγμένων στους ευρωπαϊκούς δείκτες έχουν ανακοινώσει καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο.
Στη Νέα Υόρκη, θετικά ήταν και τα αποτελέσματα των Walt Disney και Coca Cola.
Την Τετάρτη ανακοινώθηκε επίσημα ότι τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και της Φρανκφούρτης εξετάζουν συγχώνευση, όπως και εκείνα Λονδίνου και Καναδά.
Πριν την αναστολή της διαπραγμάτευσής τους, οι μετοχές των NYSE και Deutsche Boerse είχαν καταγράψει άνοδο.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με οριακή πτώση 0,03% και ο CAC40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,4%. Πτώση 0,7% κατέγραψε ο FTSE100 στο Λονδίνο.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.239,89 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06% ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,3%. Με άνοδο 0,28% έκλεισε ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Έσπασε ρεκόρ στο αλκοτέστ – Ήταν «τύφλα» στο μεθύσι και έπεσε πάνω σε περιπολικό
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442