Συνυπαίτιος σε τυχόν ατύχημα ο πεζός που διασχίζει το δρόμο εκτός διαβάσεως
Ο πεζός ο οποίος διασχίσει κάθετα οδικό άξονα εκτός διαβάσεως είναι συνυπαίτιος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.
Ο πεζός ο οποίος διασχίσει κάθετα οδικό άξονα εκτός διαβάσεως είναι συνυπαίτιος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.
Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ελήφθη με αφορμή τροχαίο που έγινε σε κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης το Μάιο του 2003.
Στην προκειμένη περίπτωση, οδηγός μοτοποδηλάτου, που οδηγούσε χωρίς άδεια, τραυμάτισε 83χρονη πεζή, η οποία επιχείρησε να διασχίσει εκτός διάβασης το δρόμο.
Η πεζή τραυματίστηκε και απεβίωσε περίπου δύο μήνες αργότερα.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η ευθύνη του οδηγού ανέρχεται στο 70% και η ευθύνη της πεζής ανέρχεται στο 30%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442