Πανελλαδικό συλλαλητήριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
Πανελλαδικό συλλαλητήριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.
To προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη, και τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη.
Πανελλαδικό συλλαλητήριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.
Αίτημα της Συνομοσπονδίας είναι να ληφθούν από την Πολιτεία όλα εκείνα τα μέτρα που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους με αναπηρία να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε το πρωί, με ομιλία του προέδρου της Συνομοσπονδίας Ι. Βαρδακαστάνη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ισότητα των ανθρώπων με αναπηρία στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή.
To προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη, και τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη.
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, Βασίλη Έξαρχου.
Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ υπέβαλαν υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους. Οι δύο υφυπουργοί και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεσμεύτηκαν, ότι θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό και θα προωθήσουν μέτρα κοινωνικής πολιτικής για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το 30% που λείπει: Πώς η κατάρρευση των γεννήσεων τινάζει στον αέρα την αγορά εργασίας
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στόχευσαν ισραηλινό μαχητικό F-16 – «Δεν υπέστη ζημιά», απαντά το Τελ Αβίβ
- Νέο βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα μπροστά από τη Βουλή – Τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά την φονική σύγκρουση
- Νικηφόρα έκλεισε τη σεζόν ο Πανιώνιος (3-0), «άλμα» παραμονής η Ελλάς Σύρου (1-0)
- Ήλιος, θάλασσα, τέχνη και σεξ – Όταν ο Πικάσο και η Λι Μίλερ πήγαν διακοπές υπό τη σκιά του φασισμού
- Αστυνομικός για το τροχαίο στη Βουλή: Ακολουθούσα ύποπτο όχημα – Αρνούμαι την κατηγορία θανατηφόρας επικίνδυνης οδήγησης
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον επιχειρηματία – Αρνείται τις κατηγορίες – Την Τρίτη η απολογία του
- Είκοσι δύο κράτη, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της ΕΕ, δηλώνουν «έτοιμα να συμβάλουν» για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442