Σε δημοπρασία από τον Christie’s ένας από τους πρώτους υπολογιστές της Apple
Μπορεί να είναι 1.000 φορές πιο αργός από ένα iPad, πουλήθηκε όμως σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο για 158.000 ευρώ. Πρόκειται για έναν από τους 200 υπολογιστές Apple Ι που κατασκεύασε η Apple (τότε Apple Computer) από το 1976 έως το 1977.
Μπορεί να είναι 1.000 φορές πιο αργός από ένα iPad, πουλήθηκε όμως σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s στο Λονδίνο για 158.000 ευρώ.
Πρόκειται για έναν από τους 200 υπολογιστές Apple Ι που κατασκεύασε η Apple (τότε Apple Computer) από το 1976 έως το 1977.
Το ιστορικό κομμάτι ήταν ένας από τους πρώτους προσωπικούς υπολογιστές.
Κατασκευασμένος στο χέρι από τον ιδιοφυή συνιδρυτή της εταιρείας Στιβ Γούζνιακ, ο Apple I πωλούνταν συνοδευόμενος από ενυπόγραφο ευχαριστήριο σημείωμα του Στιβ Τζομπς, νυν διευθύνοντος συμβούλου.
Χωρίς κουτί, τροφοδοτικό, πληκτρολόγιο ή οθόνη, ο Apple I κόστιζε 666,66 δολάρια το 1977.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
- Ουγγαρία: Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να αναστείλει τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ
- K‑POP Demon Hunters: Το απόλυτο fan‑experience για μικρούς και μεγάλους
- Μυτιλήνη: Κλιμακώνουν οι κτηνοτρόφοι – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη
- Champions League: Μπάγερν – Ρεάλ και Άρσεναλ – Σπόρτινγκ για τα δύο τελευταία «εισιτήρια» των ημιτελικών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442