Αδίστακτος αστυνομικός σκύλος βάρους τριών κιλών στην Ιαπωνία
Το τελευταίο απόκτημα της αστυνομίας στην Ιαπωνία είναι ένας σκύλος βάρους... τριών κιλών. Το μακρύτριχο τσιάουα, η Μόμο (που σημαίνει ροδάκινο), είναι το πρώτο της ράτσας αυτής στον κόσμο που πέρασε τις εξετάσεις για να γίνει αστυνομικός σκύλος!
Το τελευταίο απόκτημα της αστυνομίας στην Ιαπωνία είναι ένας σκύλος βάρους… τριών κιλών.
Το μακρύτριχο τσιάουα, η Μόμο (που σημαίνει ροδάκινο), είναι το πρώτο της ράτσας αυτής στον κόσμο που πέρασε τις εξετάσεις για να γίνει αστυνομικός σκύλος στη δυτική περιφέρεια Νάρα.
Η Μόμο έχει χρώμα καφέ και λευκό και ήταν μία από τις 32 επιτυχημένες υποψήφιες μεταξύ των 70 σκύλων που έδωσαν εξετάσεις και πέρασε την δοκιμασία έρευνας και διάσωσης ενός αγνοούμενου μέσα σε πέντε λεπτά απλά μυρίζοντας το καπέλο του.
Η επτάχρονη Μόμο θα χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις διάσωσης έπειτα από φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, δεδομένου μάλιστα ότι θα χωράει σε στενούς χώρους, εκεί που οι γερμανικοί ποιμενικοί, ο πιο συνηθισμένος τύπος σκύλου-διασώστη, δεν χωράνε.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.