Με βασικά στοιχεία τη μουσική της δυτικής Αφρικής και τη reggae, με πινελιές Afro-Cuban κι Afro-Brazilian percussion, ραπ και φλαμένγκο, η μουσική γιορτή δεν έχει όρια!
19 & 20 Nοεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η One Love Reggae Ideas συνεχίζει να ταξιδεύει το ελληνικό κοινό σε World – Reggae music διαδρομές κι αυτή τη φορά φέρνει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατ’ ευθείαν από τη Λισσαβόνα τους Terrakota, το next big thing της World μουσικής.
Κάποιοι τους έχουν αποκαλέσει η Αφρικανική έκδοση των Mano Negra λόγω της ζωντάνιας τους στα live, άλλοι ότι αποτελούν τους ξεκάθαρους ηγέτες μιας ιδιαίτερης worldfusion σκηνής που αναπτύσσεται εδώ και μερικά χρόνια στην Λισσαβόνα.
Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή οι Terrakota αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, ελπιδοφόρα και με βάθος τέχνης συγκροτήματα της afro/world/reggae fusion σκηνής της Ευρώπης κι εκφραστές της μοναδικής ευρωπαϊκής πολυπολιτισμικής κουλτούρας όπως αυτή σκιαγραφείται δια μέσου των διάφορων κοινωνιών, όπως αυτές έχουν μετασχηματιστεί με τα μεταναστευτικά κύματα και τη μίξη ήχων όλου του κόσμου.
Oι Terrakota αναμιγνύουν σε εκπληκτικά ηχητικά χαρμάνια τις μουσικές τους ρίζες δείχνοντας ταυτόχρονα έναν, απόλυτα παραγωγικό, σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που αυτές έχουν. Η μουσική της Δυτικής Αφρικής κι η Reggae αποτελούν τα βασικά συστατικά του ήχου τους. Κι έρχονται να τον διανθίσουν με πολλές πινελιές από Afro-Cuban κι Afro-Brazilian percussion, ραπ, φλαμένγκο, άλλους αφρικάνικους ήχους και τις επιρροές από μουσικά μονοπάτια που φτάνουν από το Μαρόκο έως την Ινδία καταλήγοντας σε μια μουσική γιορτή χωρίς όρια. Παραδοσιακά όργανα όπως balafon, n’goni, sitar, mbira, oud και sabar συναντούν μπάσο, ντραμς και ηλεκτρικές κιθάρες για να δημιουργήσουν έναν πρωτάκουστο κοσμοπολίτικο ήχο. Αν τώρα προστεθούν στα παραπάνω οι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένοι στίχοι, το πνευματικό μήνυμα ειρήνης κι ενότητας κι οι χοροί από την εντυπωσιακή Αγκολέζα τραγουδίστρια του γκρουπ Romi Anauel καταλαβαίνει κανείς γιατί θεωρούνται ένα από τα εκρηκτικότερα συγκροτήματα της σημερινής «world music» σκηνής.

Οι Soul Fire έχουν αναμφίβολα συνδέσει το όνομα τους άρρηκτα με την Ελληνική Reggae σκηνή και θεωρούνται πρωτοπόροι του είδους. Από την αυγή της δεκαετίας του 1990 οπότε και δημιουργήθηκαν από τον συνθέτη και τραγουδιστή Βασίλη Σαββόπουλο – γνωστό κι ως Jah Smiley – μέχρι και σήμερα έχουν προσφέρει στο ελληνικό, κι όχι μόνο, κοινό αξέχαστες reggae μουσικές εμπειρίες κι έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία απολαμβάνοντας το σεβασμό των Ελλήνων reggae οπαδών.
Έχουν συνεργαστεί με τον γνωστό μουσικό παραγωγό Mad Professor στη δημιουργία του μοναδικού τους άλμπουμ «SOUL FIRE» που κυκλοφόρησε το 2005 από τη δισκογραφική εταιρεία Music Kitchen.
Το album πλαισίωσαν διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο drummer Sinclair – ενεργό μέλος της μπάντας του Lee »Scratch» Perry, »Robotics» -, η Aisha, η Cofi κι ο Mafia στα backing vocals καθώς κι ο MC Fredi Kruga.
Στα τραγούδια του Jah Smiley δε θα βρει κανείς τίποτε λιγότερο από το Θεό, την αγάπη, τη συνειδητότητα, τη δικαιοσύνη, την εμβάθυνση στον εσωτερικό εαυτό.

Λίγο πριν θα έχουμε απολαύσει ένα από τα πλέον ιστορικά Ηip – Ηop σχήματα στην Ελλάδα κι άμεσα συνδεδεμένο με τις ρίζες της Ηip – Ηop κουλτούρας στην χώρα μας.
Razastarr, πρωτοπόροι στο χώρο του Ελληνικού Ηip – Ηop αφού τόλμησαν αλλαγές στη μουσική του που ελάχιστοι έχουν κάνει στη χώρα μας θα είναι και πάλι μαζί μας μετά την τελευταία τους εμφάνιση δίπλα στον Alpha Blondy [14/4/10].
Αυτή τη στιγμή μάλιστα βρίσκονται στο studio ηχογραφώντας τον καινούργιο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011. Σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία ενός e-single που θα λειτουργήσει ως προπομπός του συγκεκριμένου άλμπουμ. Στα πλαίσια αυτά επαναδραστηριοποιούνται και στο χώρο των συναυλιών, οπότε αναμένεται να τους απολαμβάνουμε πιο συχνά στο άμεσο μέλλον.
Οι μουσικές επιρροές τους καλύπτουν πέρα από το hip-hop της ανατολικής ακτής των Η.Π.Α, ένα ευρύ φάσμα από drum’n’bass μέχρι reggae, dub, funk, έντεχνη και παραδοσιακή ελληνική μουσική καθώς και ορχηστρική μουσική για soundtrack.

Τη συναυλία της Αθήνας θ’ ανοίξει ο Stavros Ntantous, ένας καλλιτέχνης με ιδιαίτερο ταλέντο, λάτρης των δυνατών ρυθμών κι όλων των ειδών των ντραμς. Μαζί με την κυριολεκτικά φανταστική του μπάντα Los Tigainos θα μας δώσει για ακόμη μια φορά ένα live γεμάτο χορό, αισθησιασμό και μπόλικο χιούμορ.

Στα decks οι Ιωσήφ Βάγγερ, Rankin Johnny και Mrs. HCN

Terrakota Videos:
http://www.dailymotion.com/video/xaowh2_terrakota-live-instrumental-cuchar_music
http://www.dailymotion.com/video/xao9wq_terrakota-omohumanidadecidade-2004_music
http://www.dailymotion.com/video/xao9up_terrakota-sopakota-2002_music

Προπώληση στα φυσικά σημεία ξεκινά από τις 10 Νοεμβριου:
Αθήνα
Ticket House
Μetropolis
Θεσσαλονίκη
Ticket House
Μetropolis

Οι online πωλήσεις διενεργούνται ΗΔΗ στο Ticket Arena www.ticketarena.gr και μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr

Τιμές εισιτηρίων:
H Οne Love Reggae Ideas με επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και των συνθηκών της αγοράς συνεχίζει την πολιτική των προσιτών τιμών και τις ορίζει ακόμη πιο χαμηλά από την τελευταία της διοργάνωση ως εξής:
Προπώληση: 15 ευρώ
Ταμείο: 18 ευρώ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου – Gagarin 205 Live Music Space
Πειραιώς 254, Ταύρος
Line up Αθήνας:
Terrakota (POR)
Soul Fire (GR)
Razastarr (GR)
Stavros Ntantous (GR)

DJ SETS
Rankin Johnny (GR)
Ιωσήφ Βάγγερ (GR)
Mrs HCN (GR)

Σάββατο 20 Νοεμβρίου – ΒLOCK 33
26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη
Line up Θεσσαλονίκης:
Terrakota (POR)
Soul Fire (GR)
Razastarr (GR)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30