Αποχώρησαν από την Ακρόπολη οι συμβασιούχοι, έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα
Με παρέμβαση του εισαγγελέα αποχώρησαν από το χώρο της Ακρόπολης οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης ανέβηκαν στα Προπύλαια και ανάρτησαν πανό που έγραφε «Όχι στις απολύσεις». Οι συμβασιούχοι είχαν προαναγγείλει από την Τετάρτη ότι θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον αρχαιολογικό χώρο.
Με παρέμβαση του εισαγγελέα αποχώρησαν από το χώρο της Ακρόπολης οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης ανέβηκαν στα Προπύλαια και ανάρτησαν πανό που έγραφε «Όχι στις απολύσεις».
Οι συμβασιούχοι είχαν προαναγγείλει από την Τετάρτη ότι θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον αρχαιολογικό χώρο.
«Το ‘ΟΧΙ’ αποκτά και μια ουσιαστική σημασία πλέον. Δεν μπορεί άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να απολύονται εν μία νυκτί» δήλωσε ο Νίκος Χασομέρης, πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου για αδιαφορία.
Ερωτηθείς για τις συνέπειες τέτοιου είδους κινητοποιήσεων στη δημόσια εικόνα της χώρας, ο κ. Χασομέρης τόνισε ότι «τα μάρμαρα από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να δουλέψει αυτό το μνημείο».
Οι συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΤ διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς κάποιοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια, την άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ και την άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.
Η κινητοποίησή τους στα Προπύλαια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.
«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ καταδικάζει την πρωτοφανή κίνηση ολιγάριθμων συμβασιούχων να ανέβουν στα Προπύλαια και να αναρτήσουν πανό, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του μνημείου και δείχνοντας παντελή έλλειψη σεβασμού στην ιστορία και τους συμβολισμούς του, αλλά και στις προσπάθειες και τους κόπους των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η καταβολή των δεδουλευμένων, που εξασφαλίστηκε με ειδική νομοθετική ρύθμιση, βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθεί.
Όσον αφορά στη ρύθμιση του 24μηνου, το ΥΠΠΟΤ αναφέρει ότι το θέμα θα ρυθμιστεί κεντρικά από την κυβέρνηση και με ειδική αναφορά σε κάθε κατηγορία ειδικοτήτων στο σύνολο του δημόσιου τομέα.
Τέλος, όσον αφορά στο αίτημα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση, το υπουργείο υποστηρίζει ότι αυτό «αντιβαίνει την ισχύουσα νομοθεσία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)





















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442