Στις 7 Νοέμβρη θα αμφισβητήσουμε το μνημόνιο από αριστερά, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας
Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται την Τετάρτη. Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκε ο κ. Προβόπουλος με αφορμή τις συστάσεις του στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα επόμενα μέτρα μετά τις εκλογές θα είναι περικοπές μισθών, νέο ασφαλιστικό, κατάργηση συμβάσεων, αυξήσεις στα εισιτήρια. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι στις 7 Νοέμβρη θα αμφισβητήσουμε το μνημόνιο από αριστερά.
Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται την Τετάρτη.
Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκε ο κ. Προβόπουλος με αφορμή τις συστάσεις του στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα επόμενα μέτρα μετά τις εκλογές θα είναι περικοπές μισθών, νέο ασφαλιστικό, κατάργηση συμβάσεων και αυξήσεις στα εισιτήρια.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι «στις 7 Νοέμβρη θα αμφισβητήσουμε το μνημόνιο από αριστερά».
Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Όσες απορίες μας άφησε ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη ήρθε χθες να τις απαντήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και μας είπε ούτε λίγο-ούτε πολύ ότι αν το μήνυμα της κάλπης είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι περικοπές μισθών, νέο ασφαλιστικό, κατάργηση συμβάσεων, αυξήσεις στα εισιτήρια.
»Αυτή η πολιτική είναι μια πολιτική που έχει φτάσει τον κόσμο στο απροχώρητο. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρονται ο ένας ως αρχιτέκτων και ο άλλος ως εργολάβος του σύγχρονου Καιάδα, της σύγχρονης Σπιναλόγκα.
» Θέλουν να βγούμε από την κρίση με εκατομμύρια συμπολίτες μας στο περιθώριο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Το μήνυμα της κάλπης θα είναι ηχηρό και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Στις 7 του Νοέμβρη θα αμφισβητήσουμε το μνημόνιο. Θα το αμφισβητήσουμε από τα αριστερά, ενισχύοντας τις υποψηφιότητες και συνδυασμούς της ριζοσπαστικής αριστεράς και της συνάντησής της με τον χώρο του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442