H Lizz Wright επιστρέφει στα γκόσπελ
Κυκλοφόρησε ο τέταρτος δίσκος της Lizz Wright , με τίτλο «Fellowship».
Κι όπως και στους προηγούμενους δίσκους της, έτσι κι εδώ η Lizz Wright επιστρέφει στις ρίζες της. Στα γκόσπελ… και στους θρησκευτικούς ύμνους των μαύρων από όπου ξεπήδησαν τα μπλουζ.
Η Wright στα 12 κομμάτια του δίσκου, τραγουδάει όπως αναπνέει. Βάζει συναίσθημα από την αρχή ως το τέλος του κάθε τραγουδιού. Θυμάται και ξαναζεί στιγμές. Από την ενορία του πάστορα πατέρα της, όπου έπαιζε πιάνο και τραγουδούσε στα έξι της χρόνια.
Μαζί της, στις συνθέσεις και στα φωνητικά, σε αυτό το soundtrack της παιδικής της ηλικίας: οι Angelique Kidjo, η Joan as Policewoman, αλλά και η Bernice Reagon, παλιά ακτιβίστρια της δεκαετίας του ’60 στις ΗΠΑ.
Κι ενώ η Wright «επιστρέφει σ’ ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της, που της δίνει δύναμη σ’ ότι κάνει», στο “Fellowship” πλάι στα κλασικά γκόσπελ με τα οποία ανατράφηκε, όπως το “Amazing Grace” και το “Sweeping Through the City”, ξεχωρίζουν οι διασκευές των “Presence Of The Lord” του Eric Clapton και “In From The Storm” του Jimi Hendrix.
Τι λέει όμως η ίδια γι’ αυτό; «Τα γκόσπελ, στην κυριολεξία ήταν οι πρώτες μου λέξεις. Έτσι έμαθα να μιλάω. Να νοιάζομαι για τους άλλους και να τους το δείχνω. Κι ίσως αυτή να είναι και η βαθύτερη σημασία της μουσικής».
Kυκλοφορεί από την Universal Music
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ





