Στην Εξεταστική Επιτροπή ο Γιώργος Αλογοσκούφης για την υπόθεση της Siemens
Το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens αναμένεται να περάσει εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης. Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας επί των ημερών της ΝΔ θα καταθέσει για το ρόλο που διαδραμάτισε το υπουργείο του οποίου προΐστατο από το 2004 ως το 2007 ως μέτοχος του ΟΤΕ και του ΟΣΕ στην υπογραφή των συμβάσεων με τη Siemens.
Το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens αναμένεται να περάσει εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης.
Σύμφωνα με «Το Βήμα», ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας επί των ημερών της ΝΔ προσέρχεται να καταθέσει σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε το υπουργείο του οποίου προΐστατο από το 2004 ως το 2007 ως μέτοχος του ΟΤΕ και του ΟΣΕ στην υπογραφή των συμβάσεων με τη Siemens.
Ο ίδιος, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι ως υπουργός Οικονομίας δεν είχε, ούτε άσκησε κάποια σχετική αρμοδιότητα και αναμένεται να καταθέσει ότι ουδέποτε έχει υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση με τη Siemens.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλογοσκούφης είναι μεταξύ των πολιτικών προσώπων που συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική λίστα την οποία συνέταξε η Εξεταστική Επιτροπή ζητώντας το άνοιγμα των λογαριασμών τους, κίνηση για την οποία ο ίδιος δεν είχε διστάσει να εκφράσει την έκπληξή του, δηλώνοντας ότι κάθε στοιχείο που αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς του είναι στη διάθεση της Επιτροπής.
Με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένεται και η κατάθεση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης και κατόπιν διαδόχου του κ.Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομίας, Ι. Παπαθανασίου, ο οποίος θα κληθεί εντός των ημερών, όπως και του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται να είναι παραλήπτης δώρων από τον Μ. Χριστοφοράκο, άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ηellas, ενώ υπήρξε και υπουργός Ανάπτυξης επί των ημερών του Κ. Σημίτη.
Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που έχουν προταθεί να καταθέσουν είναι ακόμη η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, όπως και ο πρώην υπουργός Αμύνης επί ΝΔ, Σπ. Σπηλιωτόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Συνωστισμός και Σιωπή: Η Ελλάδα των αντιθέσεων σε επίπεδο δήμων»
- Βαλέρια Χοψονίδου: Σοβαρό χειρουργείο για τον 8 μηνών γιο της – Τι είπε για την περιπέτεια
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Πανιώνιο εκτός έδρας – «Μάχη» ΑΕΚ και Ηρακλή στη «Sunel Arena»
- «Η σιωπή είναι συνενοχή» – Ανοιχτή επιστολή Ανδρουλάκη σε υπουργούς και δημόσιους αξιωματούχους που υπήρξαν στόχοι υποκλοπών και του Predator
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. – Τι λέει η Δημογλίδου
- «Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Μάικ Τζέιμς και τον Ολιβιέ Ενκάμουα»
- Η επιστήμη ξέρει ποια είναι η χειρότερη ώρα για να φας γλυκό
- Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Στις κάλπες οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για τη δικαστική μεταρρύθμιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/marek-piwnicki-vOGENinKryI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442