Υπηρεσίες του Blackberry «μπλοκάρουν» δύο κράτη του Κόλπου
Ορισμένες υπηρεσίες των κινητών Blackberry αποφάσισαν να μπλοκάρουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας. Τα ΗΑΕ θα απαγορεύσουν τις υπηρεσίες messenger, email και πλοήγησης στο Διαδίκτυο μέσω Blackberry. Η απαγόρευση θα ισχύει και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή και για τους ταξιδιώτες με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι.
Ορισμένες υπηρεσίες των κινητών Blackberry αποφάσισαν να μπλοκάρουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν τις υπηρεσίες messenger, email και πλοήγησης στο Διαδίκτυο μέσω Blackberry, επειδή έρχονται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της χώρας.
Παράλληλα, τόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και η Σαουδική Αραβία αναμένεται να απαγορεύσουν την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων από κινητό Blackberry σε κινητό Blackberry.
Η απαγόρευση των ΗΑΕ θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, ενώ της Σαουδικής Αραβίας αργότερα μέσα στον Αύγουστο.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι η απαγόρευση θα ισχύει και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την
περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που παιρνούν από το αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι, δεν θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.
Οι δύο χώρες επιθυμούν να διαθέτουν πρόσβαση σε στοιχεία χρηστών Blackberry και προχωρούν σε αυτήν την κίνηση, προκειμένου να πιέσουν την εταιρεία Research in Motion για την παροχή αυτών των στοιχείων.
Η RIM δήλωσε ότι δεν ανακοινώνει το περιεχόμενο των συνομιλιών που γίνονται με κυβερνήσεις.
Αναλυτές κάνουν λόγο για «ξεκάθαρη λογοκρισία» και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο κρατών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
- Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό προξενείο
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Ποιες πλατφόρμες απαγορεύονται και ποιες επιτρέπονται για τους κάτω των 15 – Οι νέοι κανόνες στα social media
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

















![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442