Απέναντι στη Σειρά 3 της BMW η νέα πρόταση της Jaguar
Στην εντυπωσιακή διεύρυνση της γκάμας της θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια η Jaguar, περιλαμβάνοντας μέσα στα φιλόδοξα σχέδιά της μια περιορισμένων διαστάσεων πρόταση.
Το πράσινο φως για την εξέλιξη νέων, σαφώς πιο ανταγωνιστικών μοντέλων απέσπασε η Jaguar από την TATA Motors, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ινδικής φίρμας, Carl–Peter Forster.
Αναλυτικότερα, πριν τον ερχομό των νέων προτάσεων, η Jaguar θα υποδεχθεί τις station wagon και τις επιμηκυμένες (long wheelbase) εκδόσεις της XF, ώστε να καλύψει στην πρώτη περίπτωση τις απαιτήσεις της δυτικο-ευρωπαϊκής αγοράς και στη δεύτερη τις προτιμήσεις των Κινέζων αγοραστών.
Ένα διθέσιο sportscar αναμένεται να ακολουθήσει μέσα στο 2012, το οποίο θα προσφέρεται σε coupe και roadster εκδόσεις, όντας βασισμένο σε αλουμινένιο πλαίσιο μεσαίων διαστάσεων.
Η συγκεκριμένη «πλατφόρμα» θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος από το ένα εκατομμύριο λίρες που επενδύει σε ετήσια βάση η TATA Motors στην Jaguar και στη Land Rover, ώστε να διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία και να φιλοξενήσει στο μέλλον και τον αντικαταστάτη της XK και της… παροπλισμένης X–Type.
Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, σκοπός είναι η δημιουργία ενός μοντέλου που θα κληθεί να αντιμετωπίσει προτάσεις όπως η BMW Σειρά 3 και η Mercedes–Benz C–Class, διεκδικώντας τo τίτλο του best seller στην γκάμα της βρετανικής φίρμας.
Auto Express
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
- Η Μάιλι Σάιρους δήλωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της ήταν «προσφορά Black Friday»
- Κυβέρνηση: Οι τρεις καυτοί φάκελοι που θα ανοίξουν μετά τις κάλπες
- Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs
- «Διαίρει και βασίλευε» – Ο Πούτιν, η Ευρώπη και το «δόγμα Τραμπ»
- Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Ευρώπη για να αναλάβει το κύριο βάρος της άμυνας στο ΝΑΤΟ ως το 2027
- Η πλούσια Αρκτική μήλον της έριδος για ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία
- Η ΚΕΔΕ στη Σύνοδο Ηγετών του CEMR στη Μάλτα – Στο ευρωπαϊκό τραπέζι το δημογραφικό ζήτημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)



































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442