Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο στενός συνεργάτης του Μ.Χρυσοχοΐδη

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο στενός συνεργάτης του Μ.Χρυσοχοΐδη

Το τελευταίο «αντίο» στον αστυνομικό υποδιευθυντή, Γ.Βασιλάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην έκρηξη στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου, συγγενείς, φίλοι, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πλήθος κόσμου, βουλευτές, στελέχη κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρών και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το τελευταίο «αντίο» στον αστυνομικό υποδιευθυντή, Γ.Βασιλάκη, ο οποίος
έχασε τη ζωή του στην έκρηξη στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας του
Πολίτη είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου, συγγενείς, φίλοι, πλήθος κόσμου,
βουλευτές, στελέχη κομμάτων, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος.

Περίπου 1.000 άνθρωποι τίμησαν τον 50χρονο υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοϊδη στη συντριπτική τους πλειονότητα αστυνομικοί και υπάλληλοι του κτιρίου της Κατεχάκη, όπου στεγάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΥΠ.

Παρών και ο
υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παρέμεινε στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου συνεργάτη του καθόλη τη διάρκεια της κηδείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε μήνυμά του εξέφρασε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και την οικογένεια του Γ.Βασιλάκη τα συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του 50χρονου αξιωματικού. Μίλησε για την «Ελλάδα που συγκλονίστηκε από τον άδικο θάνατο ενός έντιμου αξιωματικού» και ευχήθηκε «ο Κύριος της ζωής Ιησούς Χριστός να παύσει το άδικο που κυριαρχεί στον κόσμο».

Ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Βαλλιάνος, κουμπάρος του θύματος, μιλώντας εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είπε ότι ο Γ.Βασιλάκης αποτελούσε την απτή απόδειξη του «ανθρώπινου προσώπου του οράματος της ελληνικής αστυνομίας» και διαβεβαίωσε ότι οι συνάδελφοί του θα είναι «παντοτινοί συνοδοιπόροι στη ζωή της οικογένειάς του».

Στο Νεκροταφείο Ζωγράφου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο γγ του υπουργείου Γρηγόρης Τασούλας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδης, ο Γ.Αθανασάκης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Επίσης, ο τομεάρχης της ΝΔ Ν.Δένδιας, οι πρώην υπουργοί Βύρων Πολύδωρας, Γιώργος Βουλγαράκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Τριγάζης και από το ΛΑΟΣ ο βουλευτής Αθ.Πλεύρης, όπως και η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Το «παρών» έδωσαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αλλά και η νομάρχης Ηρακλείου Ευ.Σχοιναράκη.

Έντονο ήταν το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και το αίτημα οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο