Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Για «καρφιά», κατάθεση ψυχής και όνειρο μίλησαν οι διεθνείς

Για «καρφιά», κατάθεση ψυχής και όνειρο μίλησαν οι διεθνείς

Σε όσους επέκριναν την εθνική μας ομάδα με το... καλημέρα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τζόρβας μετά το ματς με την Αργεντινή και τη σπουδαία εμφάνιση που ο ίδιος πραγματοποίησε. «Για όσους βιάστηκαν να κρίνουν, θέλω να πω ότι πρέπει να περιμένεις πριν καρφώσεις τα καρφιά» είπε χαρακτηριστικά. Μόρας: «Κατάθεση ψυχής». Παπασταθόπουλος: «Αγγίξαμε το όνειρο». Παπαδόπουλος: «Η ομάδα έχει μέλλον». Σαμαράς: «Κάποιους απογοήτευσα».

Σε όσους επέκριναν την εθνική μας ομάδα με το… καλημέρα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τζόρβας μετά το ματς με την Αργεντινή και τη σπουδαία εμφάνιση που ο ίδιος πραγματοποίησε.

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια αλλά όταν έχεις απέναντι σου τόσο υψηλού επιπέδου αντιπάλους πρέπει να προσέχεις την άμυνά σου και να περιμένεις ψηλά την Αργεντινή.

» Για όσους βιάστηκαν να κρίνουν, θέλω να πω ότι πρέπει να περιμένεις πριν καρφώσεις τα καρφιά. Και αυτό είναι το σημαντικότερο!».

Μόρας: «Κατάθεση ψυχής»

«Όλοι κάναμε καταθεση ψυχής από το πρώτο λεπτό» είπε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μόρας.

Και συνέχισε:

«Ξέραμε τι αντίπαλο είχαμε να αντιμετωοίσουμε. Πιστεύαμε στο όνειρο, πιστεύαμε στην πρόκριση. Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά η Αργεντινή είχε παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Εάν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και εκμεταλλευομασταν τις φάσεις του Σαμαρα. Η μπάλα όμως δεν μπήκε μέσα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα παιδιά.

Έτσι όπως το κοιτάμε τώρα, εάν είχαμε πάρει αποτέλεσμα από τη Νότια Κορέα ίσως προκρινόμασταν. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Ίσως είχαμε χάσει από τη Νιγηρία».

Παπασταθόπουλος: «Αγγίξαμε το όνειρο»

«Αγγίξαμε το όνειρο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζαμε με την Αργεντινή» τόνισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που είχε αναλάβει την ευθύνη της φύλαξης του Λιονέλ Μέσι.

Ο κεντρικός αμυντικός της Τζένοα τόνισε επίσης:

«Σίγουρα όλοι μας κερδίσαμε κάτι. Δεν ήρθαμε ως φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάναμε, όμως, μια νίκη και πετύχαμε δύο γκολ, κάτι που δεν είχαμε κάνει ποτέ στο παρελθόν.

» Τα καλά παιχνίδια πρέπει να συνοδεύονται από καλό αποτέλεσμα. Δεν ήρθε, αν και παίξαμε όπως μπορούσαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα με παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Τα παιδιά έδωσαν το 200% των δυνατοτήτων τους και έκαναν ό,τι καλύτερο. Απλώς οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ καλύτεροι.

» Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είναι ένα φαινόμενο. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και μια πολύ καλή προσπάθεια».

Αν αισθάνεται πίκρα που το πρώτο παιχνίδι με τη Νότια Κορέα τελείωσε με άσχημο αποτέλεσμα για την Εθνική:

«Σίγουρα όταν κάνεις τον απολογισμό κοιτάς όλα παιχνίδια. Όλα στη ζωή είναι για καλό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έφταιξε το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια και ελπίζω να το χάρηκε κόσμος.

» Δεν μπορούσαμε να παίξουμε διαφορετικά κόντρα στην Αργεντινή. Ο αμυντικογενής τρόπος ήταν ο καλύτερος για να μπορέσουμε πάρουμε αποτέλεσμα».

Παπαδόπουλος: «Η ομάδα έχει μέλλον»

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε κερδίσει κάτι ακόμα από αυτό το Μουντιάλ εξέφρασε ο Αβρααμ Παπαδόπουλος.

«Η ομάδα μπορούσε να πάρει κατι παραπάνω από το παιχνίδι, συνεχίζουμε… Η πρόκριση κρίθηκε σε λεπτομέρειες. Σίγουρα το πρώτο ματς με την Κορέα ήταν πολύ σημαντικό, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

» Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, τα παιδιά τα έδωσαν όλα σε αυτά τα ματς. Είναι σημαντικό να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Η ομάδα έχει μέλλον. Ο Σωκράτης περιόρισε τον Μέσι αλλά στην Αργεντινή υπάρχουν και άλλοι παίκτες που δεν μπορείς να υποτιμήσεις.

» Με τα ‘αν’ δυστυχώς δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα» τόνισε ο αμυντικός του Ολυμπιακού.

Σαμαράς: «Κάποιους απογοήτευσα»

Ο Γιώργος Σαμαράς έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 48′ και ίσως αν πετύχαινε γκολ να άλλαζε και η ροή του παιχνιδιού, κάτι που παραδέχτηκε και ο Έλληνας επιθετικός.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τι έγινε στη φάση που έχασα το γκολ. Πίστευα ότι έκανα το σωστό τελείωμα. Δεν άλλαζα κάτι στη συγκεκριμένη φάση. Έχω την αίσθηση ότι αποηοήτευσα κάποιους ανθρώπους. Αν έμπαινε γκολ στη φάση δεν ξέρω τι θα γινόταν. Ισως ήμουν άτυχος…», επισήμανε ο Σαμαράς, ο οποίος έκανε και ένα απολογισμό από την παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ,

» Δουλέψαμε πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν μας χάλασε τη διάθεση η ήττα από την Ν. Κορέα, καθώς πιστεύαμε στο ρόστερ που είχαμε. Στο ματς με την Αργεντινή ίσως μας επηρέασαν οι αλλαγές που έγιναν λόγω τραυματισμού. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Μέσι στην άμυνα. Θέλαμε να κρατήσουμε το μηδέν απέναντι σε μια ομάδα που άλλαζε την μπάλα με εκπληκτικό τρόπο».

Όσο για τη συνέχεια τόνισε:

«Αυτό που προέχει είναι να ξεκουραστούμε κι από τον Αύγουστο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε στο Euro. Το Μουντιάλ του 2014 είναι ακόμα μακριά» κατέληξε ο Σαμαράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο