Πρόωρες προεδρικές εκλογές στη Πολωνία για τον αντικαταστάτη του Λεχ Καζίνσκι
Στις κάλπες προσήλθαν από το πρωί της Κυριακής οι Πολωνοί για την εκλογή
νέου προέδρου της χώρας μετά το τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα
του Λεχ Καζίνσκι και αρκετών υψηλόβαθμων κυβερνητικών και αξιωματικών.
Στις κάλπες προσήλθαν από το πρωί της Κυριακής οι Πολωνοί για την εκλογή νέου προέδρου της χώρας μετά το τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα του Λεχ Καζίνσκι και αρκετών υψηλόβαθμων κυβερνητικών και αξιωματικών.
Ο δίδυμος αδελφός του Καζίνσκι, Γιάροσλαβ, είναι ανάμεσα στους 10 υποψηφίους και ένας από τους δύο επικρατέστερους, με τον δεύτερο να είναι ο 58χρονος Μπρόνισλαβ Κομορόβσκι, πρόεδρος του Κοινοβουλίου και προσωρινός πρόεδρος, στενός σύμμαχος του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ.
Οι δημοσκοπήσεις έδιναν στον Κομορόβσκι ποσοστό 40-45% και στον Καζίνσκι 30-35%.
Τρίτος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έρχεται ο Γκρέγκορζ Ναπιεράλσκι, του αριστερού αντιπολιτευόμενους κόμματος SLD, που έχει διαδεχτεί το Κομμουνιστικό Κόμμα. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κυμαίνονται κάτω από το 5%.
Ο Κομορόβσκι φέρεται να είναι ο πιθανότερος νικητής, αν και δε θεωρείται βέβαιο πως θα συγκεντρώσει πάνω από το 50% που απαιτείται ώστε να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων, ο οποίος θα διεξαχτεί, αν τελικά χρειαστεί, στις 4η Ιουλίου.
Η θητεία είναι πενταετής.
Η εκλογική διαδικασία άρχισε στις 7:00 (ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει μέχρι τις 21:00 (ώρα Ελλάδας).
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας