«Περίεργες αποκαλύψεις» για πρόταση δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου
Προσφορά στην ελληνική κυβέρνηση για την παραχώρηση χαμηλότοκου δανείου, ύψους 20 δισ. ευρώ, φέρεται να είχε καταθέσει αμερικανική εταιρεία, η οποία είχε αποστείλει και σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.
Πρόταση για παραχώρηση χαμηλότοκου δανείου ύψους 20 δισ. ευρώ φέρεται να είχε γίνει στην κυβέρνηση, στα μέσα Φεβρουαρίου, από αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων.
Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν την Δευτέρα σε ιστοσελίδα του εξωτερικού (www. investingcontrarian.com) η Ηayman Ρrivate Εquity, με έδρα τη Βοστώνη των ΗΠΑ, απέστειλε τον Φεβρουάριο προσφορά στην ελληνική κυβέρνηση για την παραχώρηση χαμηλότοκου δανείου 20 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,25% επιπλέον του Libor.
Ανάμεσα στα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν περιλαμβάνεται και επιστολή προς τον πρωθυπουργό, αλλά και υπογεγραμμένο μνημόνιο συνεννόησης για τη διαπραγμάτευση των όρων με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής.
Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη διαρροή, ενώ τραπεζικά στελέχη ανέφεραν ότι η πρόταση από τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «σοβαρή», ενώ επισήμαναν τα ερωτήματα που προκαλούν τόσο ο χρόνος όσο και η σκοπιμότητα της δημοσίευσης.
Τραπεζικοί κύκλοι συνδέουν το δημοσίευμα με την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει τον Ιούλιο στην αναχρηματοδότηση περίπου 5 δισ. ευρώ εντόκων γραμματίων, μέσω νέας έκδοσης και όχι μέσω του πακέτου οικονομικής στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ. Κάνουν δε λόγο για κερδοσκοπική πρακτική που αποβλέπει στην αύξηση του κόστους δανεισμού στις μικρές διάρκειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442