Ασπίδα προστασίας από τον εμπορικό κόσμο για το κρουαζιερόπλοιο «Zenith»
Μια ανθρώπινη «ασπίδα προστασίας» θα στήσουν εκατοντάδες έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά για να εξασφαλίσουν την αποβίβαση στο ελληνικό έδαφος εκατοντάδων τουριστών που θα φθάσουν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά με το κρουαζιερόπλοιο «Ζenith». 24ωρη απεργία έχει κηρύξει εκείνη τη μέρα η ΠΝΟ.
Με μια ανθρώπινη «ασπίδα προστασίας» θα προσπαθήσουν εκατοντάδες έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά να εξασφαλίσουν την αποβίβαση στο ελληνικό έδαφος εκατοντάδων τουριστών που θα φθάσουν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά με το κρουαζιερόπλοιο «Ζenith».
Μάλιστα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο εμπορικός κόσμος, οι εστιάτορες του κέντρου των Αθηνών και οι καταστηματάρχες τουριστικών ειδών της περιοχής, θα προσφέρουν στους τουρίστες και από ένα τριαντάφυλλο γα να δείξουν «πόσο φιλόξενη χώρα είναι η Ελλάδα».
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία την ίδια μέρα στα πλοία όλων των κατηγοριών, αντιδρώντας
στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση του καμποτάζ.
Η ΠΝΟ υποστηρίζει ότι «υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας, καθώς στο πλοίο αυτό εργάζονται 613 άτομα από 27 χώρες και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ τους».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας τονίζει ότι «η εκδήλωσή μας αυτή στο λιμάνι του Πειραιά, μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο της χώρας: την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία και τον πολιτισμό μας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «το ελληνικό εμπόριο, ειδικά στον Πειραιά, επί πολλά χρόνια στήριξε το καμποτάζ προσπαθώντας να στηρίξει και τις κατά παράδοση ναυτικές οικογένειες που ζούσαν και ζουν στην πόλη μας. Ομως σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και κάνοντας “ταμείο” στην αγορά της κρουαζιέρας παρατηρήσαμε ότι ως χώρα χάνουμε πελάτες και συνάλλαγμα εμμένοντας σε μια πολιτική που τελικά δεν απέδωσε καρπούς στον τόπο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)
![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442