Δεν σχετίζεται με την υπογονιμότητα η βρεφική λευχαιμία
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που έχουν συλληφθεί κατόπιν θεραπείας υπογονιμότητας δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από όσα έχουν συλληφθεί φυσιολογικά, να εκδηλώσουν βρεφική λευχαιμία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Human Reproduction.
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που έχουν συλληφθεί κατόπιν θεραπείας υπογονιμότητας δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από όσα έχουν συλληφθεί φυσιολογικά, να εκδηλώσουν βρεφική λευχαιμία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Human Reproduction.
Η βρεφική λευχαιμία εκδηλώνεται πριν το παιδί συμπληρώσει το πρώτο έτος ζωής του και πιστεύεται ότι είναι διαφορετική νόσος από την λευχαιμία των νηπίων και μεγαλύτερων παιδιών. Η πάθηση βέβαια είναι εξαιρετικά σπάνια με μόλις 150 περιπτώσεις να καταγράφονται ετησίως στις ΗΠΑ.
Παλαιότερη μελέτη όμως είχε σχετίσει τις θεραπείες κατά της υπογονιμότητας με την βρεφική λευχαιμία. Ο Δρ Λογκαν Σπέκτορ από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 443 παιδιά που είχαν νοσήσει και τα συνέκρινε με 324 υγιή παιδιά. Όλα είχαν διαγνωστεί μεταξύ 1996 και 2006.
Δεν διαπιστώθηκε σχέση μεταξύ γονικής υπογονιμότητας ή θεραπείας κατά της υπογονιμότητας και του κινδύνου εκδήλωσης βρεφικής λευχαιμίας. Ενώ διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος για τα παιδιά που είχαν γεννηθεί από γυναίκες που δεν προσπαθούσαν να συλλάβουν έναντι των γυναικών που προσπαθούσαν λιγότερο από 12 μήνες.
Ο ερευνητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μπορούν να αποκλειστούν μεγάλες αυξήσεις του κινδύνου που σχετίζονται με την υπογονιμότητα του ζεύγους ή την θεραπεία της κατάστασης.
Πάντως το θέμα του κατά πόσο οι θεραπείες κατά της υπογονιμότητας ή η ίδια η υπογονιμότητα σχετίζονται με τους παιδιατρικούς καρκίνους παραμένει ανοιχτό. Και ο Δρ Σπεκτορ θα συνεχίσει την έρευνα του.
health.in.gr
- Ο Μπάμπης Κωστούλας συναντήθηκε με τον Μπαρτζώκα (pic)
- Κόρινθος: Εντοπίστηκε σορός άνδρα κοντά στο λιμάνι
- Προβλέψεις σοκ για το πετρέλαιο – Μια ανάσα από τα 100 δολ.
- Ηράκλειο: Εργάτης έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι – Νοσηλεύεται στο «Βενιζέλειο»
- Σπουδαίος Πετρούνιας: Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τον «αρχοντα των κρίκων»
- «Μου έφαγαν 40.000 € , όλο μου το εφάπαξ» – Γνωστός Ηρακλειώτης εξομολογείται πως έπεσε θύμα απάτης Bitcoin
- Ξεκινούν τα play offs στην Α1 Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό
- Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442