Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με δασκάλους και καθηγητές συναντάται την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας

Με δασκάλους και καθηγητές συναντάται την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας

Με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στο πολυνομοσχέδιο.

Με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στο πολυνομοσχέδιο.

Η συνάντηση με τη ΔΟΕ θα γίνει στις 9 το πρωί, με την ΟΛΜΕ στις 11 το πρωί και με την ΟΙΕΛΕ στις 5 το απόγευμα.

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι οι διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, αφού καταργείται η μονιμοποίηση μέσω της προϋπηρεσίας, και καταγγέλλει «δραματική μείωση του συνολικού αριθμού διορισμών».

Επίσης, η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι με το πολυνομοσχέδιο «όχι μόνο διατηρείται ο απαράδεκτος θεσμός του ωρομίσθιου, αλλά ωρομισθοποιείται ο θεσμός του αναπληρωτή εισάγοντας το θεσμό του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο».

Επίσης, κατά την ΟΛΜΕ:

« – Θεσμοθετείται η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών για 3 χρόνια στην οργανική θέση του πρώτου διορισμού, που θα λειτουργήσει ουσιαστικά σαν στρατιωτική θητεία για το νέο εκπαιδευτικό.

»– Εισάγεται με τη διαδικασία του δόκιμου εκπαιδευτικού η ουσιαστική αμφισβήτηση της μόνιμης εργασίας του νέου εκπαιδευτικού.

»– Θεσμοθετείται η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου σε πρώτη φάση ως εσωτερική διαδικασία που συνδέεται με την υλικοτεχνική υποδομή, την εξεύρεση πόρων από το ίδιο το σχολείο, την απώλεια διδακτικών ωρών, τις επιδόσεις των μαθητών, κ.λπ., που οδηγεί απευθείας στο Σχολείο της Αγοράς.

»– Τίθεται ως προϋπόθεση για να επιλεγεί εκπαιδευτικός ως στέλεχος η συμμετοχή του σε προγράμματα αξιολόγησης.

» – Παρά το θετικό γεγονός της κατάργησης της βάσης του 10, που πρώτη η ΟΛΜΕ ανέδειξε ως αίτημα από τη θεσμοθέτησή του, το νέο σύστημα πρόσβασης συνδέεται ξανά με τις επιδόσεις των μαθητών στο Λύκειο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο