«Τρύπα» 17 ετών βρέθηκε στα Windows
Η επόμενη τακτική ενημέρωση ασφάλειας που θα διαθέσει η Microsoft διορθώνει και μια ατέλεια που υπάρχει στα Windows εδώ και 17 χρόνια.
Η επόμενη τακτική ενημέρωση ασφάλειας που θα διαθέσει η Microsoft διορθώνει και μια ατέλεια που υπάρχει στα Windows εδώ και 17 χρόνια.
Η τρύπα ασφάλειας εντοπίστηκε από τον Τάβις Ορμάντι, ερευνητή ασφάλειας της Google, και αφορά το αρχαίο λειτουργικό σύστημα DOS.
Όπως αναφέρει το BBC, το ελάττωμα εντοπίστηκε στον κώδικα που επιτρέπει στα Windows να τρέχουν εφαρμογές από την εποχή του DOS.
Το ίδιο πρόβλημα παραμένει στα Windows από την έκδοση NT 3.1.
Οι τακτικές ενημερώσεις της Microsοft διατίθενται τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα και η επόμενη αναμένεται στις 9 Φεβρουαρίου.
Εκτός από την αρχαία τρύπα, κλείνει ακόμα 25 κενά ασφάλειας, από τα οποία τα 5 χαρακτηρίζονται «κρίσιμα» -δυνητικά επιτρέπουν την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα.
Η ενημέρωση αφορά τα Windows 2000, XP, Vista και 7, καθώς και τις εκδόσεις Server 2003 και 2008.
Προσφέρει επίσης patch για κενά ασφάλειας στα Office XP και 2003 και το Office 2004 for Mac.
In.gr Τεχνολογία
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)











































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442