Να οριοθετήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο καλεί τους πρυτάνεις η Αννα Διαμαντοπούλου
Να ορίσουν επακριβώς τους χώρους έρευνας και εκπαίδευσης των πανεπιστημίων, προκειμένου να οριοθετεί το άσυλο, καλεί τους πρυτάνεις η υπουργός Παιδείας με επιστολή της. Ζητεί ακόμη από κάθε ίδρυμα να καταγράψει τους χώρους που τελούν υπό μακρόχρονη κατάληψη και να λάβει μέτρα περιφρούρησης της περιουσίας του.
Επιστολή στους πρυτάνεις απέστειλλε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου εν όψει της επόμενης Συνόδου των Πρυτάνεων.
Στην επιστολή της η κ.Διαμαντοπούλου ζητά από κάθε πανεπιστήμιο να ορίσει επακριβώς τους χώρους που προβλέπονται για έρευνα και εκπαίδευση, προκειμένου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η οριοθέτηση του ασύλου να δίνει και τη δυνατότητα αποτελεσματικής εφαρμογής του».
Η υπουργός Παιδείας ζητά ακόμη από τους πρυτάνεις να διασφαλιστεί η άμεση επικοινωνία των πανεπιστημίων με τους αρμόδιους για την εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου και των εσωτερικών κανόνων λειτουργίας των πανεπιστημίων, ώστε να καθοριστούν τα όρια δράσης, ο συγχρονισμός μεταξύ τους και να δηλωθούν οι αμοιβαίες υποχρεώσεις τους.
Τονίζει, μάλιστα, ότι όλες οι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου και «με απαρέγκλιτη συμμόρφωση προς τις συνταγματικές επιταγές».
Ζητά ακόμη από κάθε Ίδρυμα να προχωρήσει στην πλήρη καταγραφή των χώρων που τελούν υπό μακροχρόνια κατάληψη αλλά και να λαμβάνει διαρκή μέτρα περιφρούρησης της συνολικής του περιουσίας και της ασφάλειας των προσώπων που νόμιμα βρίσκονται εκεί.
Η κ.Διαμαντοπούλου καλεί τους πρυτάνεις να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση μέσα σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.