Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν τα 425 εκατ. ευρώ του ΕΛΓΑ την περίοδο 2008-2009
Έρευνα για τις αντισταθμιστικές πληρωμές του 2008-2009 ύψους 425 εκατ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον ΕΛΓΑ ξεκινά η Κομισιόν. Η Επιτροπή έχει αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα των ενισχύσεων με την εσωτερική αγορά, αμφισβητώντας αν το μέγεθος των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο, όσο δηλώθηκε.
Έρευνα σε ό,τι αφορά τις αντισταθμιστικές πληρωμές 425 εκατ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον ΕΛΓΑ ξεκινά η Κομισιόν. Η έρευνα αφορά την περίοδο 2008 και 2009, όταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο Σωτήρης Χατζηγάκης.
Η Επιτροπή έχει αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα των ενισχύσεων με την εσωτερική αγορά, αμφισβητώντας αν το μέγεθος των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο, όσο δηλώθηκε.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η έναρξη της επίσημης διαδικασίας έρευνας θα δώσει τη δυνατότητα, αφενός, στην Επιτροπή να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες, που χρειάζεται, προκειμένου να αξιολογήσει τις ενισχύσεις και, αφετέρου, στα ενδιαφερόμενα μέρη να παρουσιάσουν τις παρατηρήσεις τους.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.