2

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Καβάλα επικρατώντας 76-68 του Πανιωνίου στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη για τη μεκαδονική ομάδα, που «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση, ενώ οι «κυανέρυθροι» έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν μόνοι πέμπτοι.

Η Καβάλα θέλησε να εκμεταλλευτεί τη ζεστή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι περίπου 1.500 φίλοι της και το κατάφερε στα πρώτα λεπτά ξεφεύγοντας με 6-2. Ο Πανιώνιος διατήρησε τη ψυχραιμία του και με τον Ζόραν Ερτσεγκ έτρεξε σερί 6-0, περνώντας μπροστά στο σκορ. Ο σέρβος φόργουορντ πήρε και πάλι στις πλάτες του τους κυανέρυθρους, όπως άλλωστε συνηθίζει στα τελευταία παιχνίδια και ήταν αυτός που σφράγισε την μικρή υπέροχη των φιλοξενούμενων στην πρώτη περίοδο (20-18).

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να αποσπαστούν στο σκορ, όμως αμφότερες μπορούσαν και έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, χωρίς παράλληλα να φροντίζουν για τα νώτα τους. Ο Μπρούνο Σούντον πάντως έκανε σεφτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα και το πρώτου καλάθι στα ελληνικά γήπεδα χάρισε στην Καβάλα το προβάδισμα με 36-34 (20).

Στο δεύτερο μέρος η Καβάλα κατάφερε να ξεκινήσει καλύτερα και να προηγηθεί με διαφορά πέντε πόντων (43-38) η οποία και πάλι όμως έγινε καπνός μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οπως ξεκίνησαν όμως το δεύτερο μέρος έτσι ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο οι αργοναύτες (52-47) και χωρίς να εντυπωσιάζουν με την απόδοσης τους άνοιγαν σιγά-σιγά το δρόμο για την κατάκτηση της τέταρτης της νίκης τους.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +8 για την Καβάλα (55-47), όμως ο Πανιώνιος δεν παρέδωσε τα όπλα και με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε λίγο αργότερα σε 55-55. Η ολιγωρία που επέδειξε όμως στην άμυνα τον έφεραν εν ριπή οφθαλμού εκ νέου με την πλάτη στον τοίχο (56-66, 36) και με λιγοστό χρόνο διαθέσιμο για ανατροπή των δεδομένων.  Αυτή τη φορά δικαίωμα επιστροφής δεν δόθηκε από τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή και η ομάδα του πανηγύρισε το ροζ φύλλο.

Το στατιστικό του αγώνα

Με… περιπάτους συνέχισαν το Σάββατο οι «αιώνιοι», ενώ ξεχώρισε και η νίκη του Αμαρουσίου επί του Αρη.

– Σκαριόλο: «Σούπερ ο Χέισλιπ»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr