«Αδωξοι Μπάσταρδοι» η επιλογή του Σωματείου των Ηθοποιών
Ο χορός των κινηματογραφικών βραβείων καλά κρατεί. Το «μεγάλο» βραβείο του Σωματείου των Κινηματογραφικών Ηθοποιών (Screen Actors Guild) απέσπασε η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, Αδωξοι Μπάσταρδη. Σε Τζεφ Μπρίτζες και Σάντρα Μπούλοκ τα βραβεία α αντρικού και γυναικείου.
Ο χορός των κινηματογραφικών βραβείων καλά κρατεί. Το «μεγάλο» βραβείο του Σωματείου των Κινηματογραφικών Ηθοποιών (Screen Actors Guild) απέσπασε η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, Αδωξοι Μπάσταρδη.
Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας από καστ, βραβείο που πέρυσι είχε κερδίσει ο μεγάλος νικητής των Όσκαρ Slumdog Millionaire. Στο καστ της ταινίας περιλαμβάνονταν οι Μπραντ Πιτ, Ντάιαν Κρούγκερ και Κριστόφ Βαλτς.
Οι άλλες υποψήφιες ταινίες ήταν οι Precious, The Hurt Locker, Μια Κάποια Εκπαίδευση και Nine.
O Κ.Βαλτς κέρδισε και το βραβείο β ανδρικής ερμηνείας.
Ακολουθώντας τις Χρυσές Σφαίρες, το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας απέσπασε ο Τζεφ Μπρίτζες για το Crazy Heart και η Σάντρα Μπούλοκ για το The Blind Side.
Το κοινό καταχειροκρότησε όρθιο τον 60χρονο ηθοποιό.
Το βραβείο β γυναικείας ερμηνείας κέρδισε η Μονικ για την ταινία Precious, στο ρόλο της μητέρας που κακοποιεί την κόρη της.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.