Ελαιόλαδο: Παχαίνει περισσότερο απ’ ότι τα άλλα λάδια;
Πολλοί νομίζουν πως το λάδι της ελιάς, παχαίνει περισσότερο από τα άλλα σπορέλαια, με συνέπεια να το αποφεύγουν ή να το χρησιμοποιούν με φειδώ. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το ελαιόλαδο, αποδίδει στον οργανισμό μας το ίδιο ακριβώς θερμιδικό περιεχόμενο όπως και τα σπορέλαια.
Πολλοί νομίζουν πως το λάδι της ελιάς, παχαίνει περισσότερο από τα άλλα σπορέλαια, με συνέπεια να το αποφεύγουν ή να το χρησιμοποιούν με φειδώ. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το ελαιόλαδο, αποδίδει στον οργανισμό μας το ίδιο ακριβώς θερμιδικό περιεχόμενο όπως και τα σπορέλαια.
Συγκεκριμένα 1 γρ. ελαιόλαδο αποδίδει 9 θερμίδες, όσες και 1 γρ. διαφορετικού είδους σπορέλαιο. Η παρεξήγηση υφίσταται διότι για λόγους γεύσεις και μόνο, κάποιοι χαρακτηρίζουν σπορέλαια όπως το αραβοσιτέλαιο ή το σογιέλαιο, «ελαφριά» λάδια.
Αυτό όμως επαναλαμβάνουμε πως αφορά μόνο τη γεύση, μια και η θερμιδική αξία του ελαιόλαδου, που αποτελεί την κύρια λιπαρή ύλη του Μεσογειακού τρόπου σίτισης, είναι ίση με αυτή του αραβοσιτέλαιου, του σογιέλαιου και γενικώς κάθε σπορέλαιου.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.