Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ευρώπης την Τρίτη, μικτά έκλεισε η Γουόλ Στριτ
Προς τα κάτω κινήθηκαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Τρίτη, με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα να ρίχνουν τους δείκτες στο χαμηλότερο σημείο τους τον τελευταίο μήνα. Ανάμεικτα τα πρόσημα στη Νέα Υόρκη, με τις αγορές να κινούνται σταθεροποιητικά.
106
Προς τα κάτω κινήθηκαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Τρίτη, με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα να ρίχνουν τους δείκτες στο χαμηλότερο σημείο τους τον τελευταίο μήνα.
Ανάμεικτα τα πρόσημα στη Νέα Υόρκη, με τις αγορές να κινούνται σταθεροποιητικά.
Στην Ευρώπη, η ελβετική UBS έδωσε τα αποτελέσματάτης για το τρίτο τρίμηνο, ανακοινώνοντας ζημίες μεγαλύτερες από το αναμενόμενο, ενώ η βρετανική RBS θα αναγκαστεί να καταφύγει σε νέα «ένεση» από το κράτος. Πτωτικά έκλεισαν και οι μετοχές των Standard Chartered, HSBC,Barclays, Unicredit, Banco Santader, BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole, Bank of Ireland, Commerzbank και Deutsche Bank.
Οι τιμές των εμπορευμάτων έριξαν και τις εταιρείες μετάλλων BHP Billiton, Anglo American, Xstrata και ENRC και τις εταιρείες ενέργειας BP, Royal Dutch Shell και Repsol. Τα αποτελέσματα της γερμανικής BMW, που είχε ζημιές το τρίτο τρίμηνο, συνέβαλαν στο αρνητικό κλίμα.
Στη Νέα Υόρκη, οι δείκτες δεν σημείωσαν μεγάλες μεταβολές, με τους επενδυτές, από τη μία, να ρίχνουν τις μετοχές των τραπεζών, αλλά να ερμηνεύουν θετικά την απόφαση του Γουόρεν Μπάφετ να αγοράσει την εταιρεία σιδηροδρόμων Burlington Northern Santa Fe Corp (της οποίας οι μετοχές εκτοξεύτηκαν κατά 28%).
Αρνητικά επέδρασαν οι υποβαθμίσεις τεχνολογικών μετοχών, όπως εκείνων των Intel, Novellus και KLA-Tencor.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση 1,43% στις 5.353,35 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.037,21 μονάδες, με πτώση 1,32%. Στο Παρίσι ο CAC 40 έπεσε κατά 1,52% στις 3.584,25 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,18% σταματώντας στις 9.771,91 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.057,32 μονάδες, με άνοδο 0,4%. Ο S&P ενισχύθηκε με 0,24% στις 1.045,41 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Αυξήσεις και φέτος στα ασφάλιστρα υγείας
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442