Στους ισραηλινούς εποικισμούς «σκόνταψε» η συνάντηση Κλίντον-Αμπάς
Η συνεχιζόμενη εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ αποτέλεσε το εμπόδιο στη συνάντηση της Χ.Κλίντον με τον Μαχμούντ Αμπάς. Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής δεν δέχθηκε την πρόταση της Κλίντον για μεσολάβηση, όσο δεν αλλάζει η πολιτική του Ισραήλ.
Η συνεχιζόμενη εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ αποτέλεσε το εμπόδιο στη συνάντηση της Χ.Κλίντον με τον Μαχμούντ Αμπάς.
Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής δεν δέχθηκε την πρόταση της Κλίντον για μεσολάβηση, όσο δεν αλλάζει η πολιτική του Ισραήλ.
Ο κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σάεμπ Ερεκάτ, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, αρνήθηκε την πρόταση μεσολάβησης για άμεση επανάληψη των συνομιλιών Παλαιστινιακής Αρχής-Ισραήλ, τονίζοντας: «Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Εκτός εάν σταματήσει ολοσχερώς η οποιαδήποτε εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ».
Νωρίτερα, ο Αμπάς είχε επαναλάβει ακριβώς το ίδιο αίτημα και στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στην περιοχή, Τζορτζ Μίτσελ.
Την Κυριακή η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρμεντ θα συναντηθεί με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.