Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Η σύλληψη ενός ακτιβιστή οδήγησε σε ματαίωση της μετάβασης Κουσνέρ στη Συρία

Η σύλληψη ενός ακτιβιστή οδήγησε σε ματαίωση της μετάβασης Κουσνέρ στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το Σάββατο στη Συρία, μετά τη σύλληψη του Σύρου υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Χάιτχαμ αλ-Μάλεχ. Ο Κουσνέρ αναμένεται να επισκεφθεί το Ισράηλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

30

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το Σάββατο στη Συρία, μετά τη σύλληψη του Σύρου υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Χάιτχαμ αλ-Μάλεχ.

Ο Κουσνέρ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βηρυτό και συναντήθηκε με αξιωματούχους της χώρας, επρόκειτο να έχει συνομιλίες στη Δαμασκό με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ αλ Μουάλεμ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί επίσης το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης, του Λιβάνου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη σύλληψη του αλ-Μάλεχ.

Ο Σύρος ακτιβιστής οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για ανάκριση και έκτοτε έχει εξαφανιστεί. Ο λόγος της σύλληψής του παραμένει άγνωστος.

Ο 77χρονος αλ Μάλεχ είναι διακεκριμένος δικηγόρος και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάτοχος πολλών πανεπιστημιακών διακρίσεων.

Το 1958 έγινε δικαστής, αλλά εκδιώχθηκε από το δικαστικό σώμα το 1966 λόγω των προοδευτικών ιδεών του και επέστρεψε στη δικηγορία.

Το 1980 συνελήφθη μαζί με άλλους συνδικαλιστές και πολιτικούς ακτιβιστές επειδή ζήτησε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Στη διάρκεια της μακράς κράτησής του στις συριακές φυλακές πραγματοποίησε επανειλημμένα απεργίες πείνας.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, της οποίας εξελέγη πρόεδρος το 2006.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο