Συγχαρητήρια επιστολή Παπανδρέου προς Ομπάμα για το Νόμπελ Ειρήνης
Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης συνεχάρη με επιστολή του ο πρωθυπουργός τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Ειρήνης. «Δίκαιη αναγνώριση της συμβολής σας στον ιερό σκοπό της ειρήνης» χαρακτηρίζει την απόφαση της νορβηγικής επιτροπής ο Γιώργος Παπανδρέου.
Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης συνεχάρη με επιστολή του ο πρωθυπουργός τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Ειρήνης.
Στην επιστολή του, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζει την απόφαση της νορβηγικής επιτροπής «δίκαιη αναγνώριση της συμβολής [του Αμερικανού προέδρου] στον ιερό σκοπό της ειρήνης», συμπληρώνοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι όλος ο κόσμος θα ανταποκριθεί στην πρόσκλησή σας για δράση».
Ο Γ.Παπανδρέου κλείνει την επιστολή γράφοντας ότι «σε καμιά άλλη στιγμή της ζωής μου δεν αισθάνθηκα τόσο έντονα ότι τα έθνη της υφηλίου επιθυμούν να εργαστούν με συνεργατικό πνεύμα για να αντιμετωπίσουν τις πιο σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Και το μέγεθος αυτής της βούλησης ασφαλώς έχει ως έναυσμα τις πράξεις σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.