Το “Κατηγορώ” του Πίτερ Γκρίναγουεϊ!
Το φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας, Conn-X», όπως και κάθε χρονιά, έχει εκλεκτούς καλεσμένους. Φέτος θα παρευρεθεί ένας καινοτόμος και πάντα απρόβλεπτος σκηνοθέτης, ο Βρετανός Πίτερ Γκρίναγουεϊ (Peter Greenaway), του οποίου και θα προβληθεί η ταινία: “Το “Κατηγορώ” του Ρέμπραντ” (“Rembrandt – J’ accuse”). Το Σάββατο στις 19/9, στο βιβλιοπωλείο “Ιανός”, θα πραγματοποιηθεί ένα masterclass, εμπλουτισμένο με […]
Το φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας, Conn-X», όπως και κάθε χρονιά, έχει εκλεκτούς καλεσμένους.
Φέτος θα παρευρεθεί ένας καινοτόμος και πάντα απρόβλεπτος σκηνοθέτης, ο Βρετανός Πίτερ Γκρίναγουεϊ (Peter Greenaway), του οποίου και θα προβληθεί η ταινία: “Το “Κατηγορώ” του Ρέμπραντ” (“Rembrandt – J’ accuse”).
Το Σάββατο στις 19/9, στο βιβλιοπωλείο “Ιανός”, θα πραγματοποιηθεί ένα masterclass, εμπλουτισμένο με μοναδικό οπτικό υλικό από τον σπουδαίο σκηνοθέτη, όπου 8000 χρόνια ζωγραφικής και 114 χρόνια κινηματογράφου, έρχονται αντιμέτωπα σε μια ανεπανάληπτη μάχη!
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το masterclass, του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και παραγωγού Ζμπίγκινιεφ Ριμπζίνσκι, στις 18/9, ο οποίος θα δείξει, πώς η τεχνολογία και τα ειδικά εφέ, μπορούν να μετατρέψουν τον κινηματογράφο στην απόλυτη εικαστική εμπειρία.
Ο 60χρονος Πολωνός, εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής του, για να κατασκευάσει ένα σύμπαν ρεαλιστικά παραμυθένιο, με όπλα του το χιούμορ, την ειρωνεία και την πολιτική του ματιά.
Το 1983 κέρδισε Όσκαρ για την ταινία μικρού μήκους Tango”.
Ξεχωριστή επίσης θα είναι και η παρουσία της ηθοποιού Susanne Lothar.
Πρόκειται για τη Γερμανίδα ηθοποιό, η οποία τιμήθηκε για την πρώτη της ταινία: “Eisenhans” (1983) με τα γερμανικά βραβεία Lolas.
Η ταινία «Η Λευκή Κορδέλα» (“The White Ribbon”), που θα προβληθεί στο φεστιβάλ, αποτελεί την τρίτη συνεργασία της με το σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε, μετά το “La pianiste” και το “Funny Games”.
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442