Ο κακής ποιότητας ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης
Νέα Υόρκη: Η κακή ποιότητα ύπνου μετά τον τοκετό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Sleep.
Νέα Υόρκη: Η κακή ποιότητα ύπνου μετά τον τοκετό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Sleep.
Οι γυναίκες την περίοδο της λοχείας κοιμόνται λιγότερο, συγκριτικά με την περίοδο της εγκυμοσύνης και άλλες περιόδους της αναπαραγωγικής ηλικίας. Στην φάση αυτή της ζωής τους γενικώς αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.
Ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σταβαντζερ μελέτησαν 2.830 γυναίκες που είχαν γεννήσει στο νοσοκομείο την περίοδο Οκτωβρίου 2005– Σεπτεμβρίου 2006.
Οι γυναίκες ανέφεραν ότι κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο 5,6 ώρες κάθε βράδυ. Μετά τον συνυπολογισμό δεδομένων άλλων σημαντικών παραγόντων κινδύνου κατάθλιψης (προηγούμενα προβλήματα ύπνου, απόκτηση πρώτου απογόνου, μη αποκλειστικός θηλασμός, μικρό ή άρρεν νεογνό και επώδυνα γεγονότα) ο κακής ποιότητας ύπνος σχετιζόταν με την κατάθλιψη.
Η κόπωση που ακολουθεί μετά τον τοκετό μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη ύπνου, αλλά η μειωμένη ενεργητικότητα κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να προκαλείται από την κατάθλιψη.
Οι γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη μπορεί να επωφεληθούν από την θεραπεία για τα προβλήματα του ύπνου που αντιμετωπίζουν.
Το νεογνό επηρεάζει γενικά τον ύπνο ολόκληρης της οικογένειας. Ωστόσο όταν η μητέρα έχει κατάθλιψη ή παραπονιέται για μεγάλη κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να είναι σημαντικό για τον σύντροφο ή άλλο μέρος της οικογένειας να την υποστηρίζει στην φροντίδα του βρέφους κατά την διάρκεια της νύχτας, ώστε να μπορεί να κοιμάται περισσότερο και πιο ποιοτικά.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας