Δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για το 5% του προϋπολογισμού στην παιδεία
Η παιδεία και ο πολιτισμός ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του αντίστοιχου επιτελικού κύκλου του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης, υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου, ο οποίος δεσμεύτηκε για 5% του προϋπολογισμού στην παιδεία συν 2% για την έρευνα.
Η παιδεία και ο πολιτισμός ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του αντίστοιχου επιτελικού κύκλου του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε νωρίς το πρωί της Τρίτης, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, στα καινούργια γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του, τα δύο αυτά ζητήματα καταλαμβάνουν κεντρικές θέσεις στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ διαπίστωσε την ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας, με μείζονα εκείνα της χρηματοδότησης.
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, ισχύει απολύτως η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για 5% του προϋπολογισμού στην παιδεία συν 2% για την έρευνα, καθώς και η απόδοση στην παιδεία κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ παραπάνω από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, ο κ. Παπανδρέου λαμβάνοντας υπόψη του την οικονομική κρίση, τόνισε ότι ακόμα και σε περιόδους κρίσης βρίσκεις χρήματα για να στηρίξεις τις μεγάλες προτεραιότητες, όπως η παιδεία και ο πολιτισμός.