Πλεόνασμα παρουσιάζει το ειδικό Ταμείο για τους πυρόπληκτους
Σε 145.291.210,85 ευρώ υπολογίζονται τα αδιάθετα κονδύλια στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Ο πρόεδρός του Πέτρος Μολυβιάτης απηύθυνε έκκληση στους πυροπλήκτους να υποβάλουν αιτήσεις για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών τους.
Σε 145.291.210,85 ευρώ υπολογίζονται τα αδιάθετα κονδύλια στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, απ όπου χρηματοδοτούνται οι εργασίες αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών.
Όπως ανακοίνωσεο πρόεδρός του Πέτρος Μολυβιάτης, από τα 205.297.228,89 ευρώ που συγκεντρώθηκαν στο Ταμείο, από 92.000 δωρητές, έχουν δαπανηθεί 60.006.018,04 ευρώ. Περί τα 45 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την ανακατασκευή ή επισκευή σπιτιών και 15 εκατ. ευρώ για την κάλυψη άλλων εκτάκτων αναγκών (προμήθεια ζωοτροφών, αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα).
Αυτήν την περίοδο ανακατασκευάζονται ή επισκευάζονται 788 σπίτια στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τα Νέα,ο κ. Μολυβιάτης απηύθυνε έκκληση στους πυρόπληκτους να υποβάλουν αιτήσεις για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών τους.
Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.425 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν 1.139 και οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν λόγω ελλιπών στοιχείων.
Ο κ. Μολυβιάτης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αδιάθετο υπόλοιπο του Ταμείου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εφόσον υπάρξει σχετική συναίνεση να δοθούν τα χρήματα αυτά για την πρόληψη πυρκαγιών και άλλες ανάγκες πυρόπληκτων.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτες περιοχές αναφέρθηκε ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, σημειώνοντας πως «εδώ και έναν χρόνο έχουμε υποβάλει μελέτες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, που έχουν προκληθεί μετά τις πυρκαγιές, αλλά ακόμη δεν έχουν εγκριθεί».
Ο ίδιος υποστηρίζει πως οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι αγροτικοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η συγκοινωνία από Κρέστενα μέχρι Ανδρίτσαινα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας