Ένας πανεπιστημιακός και ένας απόστρατος στους κρατούμενους για την υπόθεση Εργκένεκον
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απήγγειλε κατηγορίες και διέταξε την κράτηση δύο ατόμων υπόπτων για συμμετοχή στο δίκτυο Εργκένεκον. Πρόκειται για τον πανεπιστημιακό Γιαλτσίν Κιουτσούκ και τον απόστρατο συνταγματάρχη Λεβέντ Γκιοκτάς, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
38
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απήγγειλε τη Δευτέρα κατηγορίες και διέταξε την κράτηση δυο ατόμων υπόπτων για συμμετοχή στο δίκτυο Εργκένεκον, μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. Πρόκειται για τον πανεπιστημιακό Γιαλτσίν Κιουτσούκ και τον απόστρατο συνταγματάρχη Λεβέντ Γκιοκτάς, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».
Ο συνολικός αριθμός των υπόπτων για συμμετοχή στο δίκτυο Εργκένεκον, που τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση τις τελευταίες ημέρες, ανέρχεται τώρα στους 17.
Όλοι τους, ανάμεσά τους τέσσερις αξιωματικοί του στρατού, ήταν μεταξύ των 33 ατόμων που συνελήφθησαν την Τετάρτη. Οι υπόλοιποι δεκαέξι, μεταξύ των οποίων τρεις απόστρατοι στρατηγοί, αφέθησαν ελεύθεροι. Ωστόσο, στον έναν εξ αυτών, τον Ερντάλ Σενέρ, πρώην νομικό σύμβουλο του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη η δίκη 86 μελών της οργάνωσης Εργκένεκον, η οποία κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Ανάμεσά τους βρίσκονται απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι. Η δίκη αρχισε στα τέλη Οκτωβρίου και αναμένεται να διαρκέσει μήνες.
Το παρακρατικό δίκτυο Εργκένεκον φέρεται να σχεδίαζε δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις με στόχο τη δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης, το οποίο θα προκαλούσε την επέμβαση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων -οι οποίες αρνούνται κάθε διασύνδεση με το παρακρατικό δίκτυο Εργκένεκον.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, τον τιμηθέντα με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ορχάν Παμούκ, εξέχοντες Κούρδους πολιτικούς και τον αρχηγό του στρατού της χώρας. Το κατηγορητήριο συμπληρώνεται με κατοχή εκρηκτικών, απόκτηση απόρρητων εγγράφων και υποκίνηση στρατιωτικής ανυπακοής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας της Αθήνας – Προσήχθη ένας άντρας
- Συνταγή: Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, μουστάρδα και γιαούρτι
- Victim Blaming: όταν κακοποιείς το θύμα για δεύτερη φορά
- Το σχέδιο της Κομισιόν για την διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων από τη Μέση Ανατολή
- Με παραβιάσεις ξεκίνησε η εκεχειρία στον Λίβανο – Ανοίγει ο δρόμος για συνομιλίες ΗΠΑ με Ιράν
- Μια «μπουκιά» ευεξίας: Ξέρεις τι είναι η fusion διατροφή;
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Παρασκευή – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Dark Web: Το παράλληλο και ολοζώντανο Σκοτεινό Διαδίκτυο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442