Δεν θα επιτρέψουμε να αλλοιωθούν οι εργασιακές σχέσεις, δηλώνει η υπουργός Απασχόλησης
Το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στο όνομα της κρίσης να αλλοιωθούν οι εργασιακές σχέσεις και να υπάρξει διατάραξη του κοινωνικού ιστού» έστειλε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.
Το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στο όνομα της κρίσης να αλλοιωθούν οι εργασιακές σχέσεις και να υπάρξει διατάραξη του κοινωνικού ιστού» έστειλε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.
Κατά την ομιλία της, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις, η κ. Πετραλιά τόνισε: «Δεν θα δεχθούμε παράνομες απολύσεις και καταχρηστική καταφυγή σε διαθεσιμότητα», ενώ συμπλήρωσε πως «ορισμένοι προσπαθούν να κλονίσουν τη σχέση μας με τους εργαζόμενους».
«Η υφιστάμενη νομοθεσία είναι υπερεπαρκής για να αντιμετωπιστούν όλα» ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε πως «δεν χρειάζονται νέοι νόμοι, χρειάζεται δουλειά και νέες θέσεις εργασίας».
H υπουργός θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την απασχόληση, όπως το διπλασιασμό του δώρου των Χριστουγέννων για 300.000 ανέργους.
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε: «Σήμερα, για πολλοστή φορά, η υπουργός Απασχόλησης επανεξήγγειλε τα τακτικά προγράμματα που ο ΟΑΕΔ υλοποιεί ετησίως εδώ και δεκαετίες. Το μόνο διαφορετικό που κάνει κάθε φορά η κυβέρνηση της ΝΔ είναι να τα ξαναβαφτίζει, ανάλογα με τη συγκυρία. Πριν λίγο καιρό τα παρουσίαζαν ως νέες πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας και σήμερα τα ξανακούσαμε ως πολιτικές απασχόλησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».
»Είναι κρίμα που η υπουργός Απασχόλησης, λόγω της ανυπαρξίας κυβερνητικού σχεδίου, αναγκάζεται να περιγράφει το χθες. Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί στην ελληνική οικονομία προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα σοβαρό σχέδιο όχι μόνο για το αύριο, αλλά τουλάχιστον για το σήμερα».
»Αλλά οι μισές αλήθειες της υπουργού Απασχόλησης συνεχίστηκαν: ήταν απαράδεκτη η επίκληση της εξαμηνιαίας άδειας μητρότητας ως ευεργετικού μέτρου για τις γυναίκες, τη στιγμή που, όπως έχουμε καταγγείλει, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται επιλεκτικά εξαιρώντας χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες. Άλλωστε, στον ίδιο νόμο-καρμανιόλα συμπεριλαμβάνονταν και οι ρυθμίσεις με τις οποίες τσεκουρώθηκαν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων μητέρων, που πλέον θα αναγκάζονται να παρατείνουν τον εργασιακό τους βίο κατά μια πενταετία τουλάχιστον. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την κατάργηση του αντιασφαλιστικών συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων της ΝΔ, καθώς και για την λήψη άμεσων και ολοκληρωμένων μέτρων για την εξισορρόπηση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής» κατέληξε η κυρία Χριστοφιλοπούλου.