«Υπό μελέτη» η κρατική βοήθεια για πιθανή συγχώνευση General Motors και Chrysler
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μελετά τον καταλληλότερο τρόπο για να παράσχει οικονομική βοήθεια που θα διευκολύνει την πιθανή συγχώνευση της General Motors και της Chrysler, σύμφωνα με πληροφορίες. Ανακοινώσεις αναμένονται ακόμα και εντός της εβδομάδας.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μελετά τον καταλληλότερο τρόπο για να παράσχει οικονομική βοήθεια που θα διευκολύνει την πιθανή συγχώνευση της General Motors και της Chrysler, δήλωσε στο Reuters πηγή που μπορεί να γνωρίζει τις κυβερνητικές διαθέσεις.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών μελετά την παροχή βοήθειας ύψους 5 δισ. δολαρίων, με τη μορφή άμεσων ενέσεων κεφαλαίου και εξαγοράς δανείων.
Ανακοινώσεις για τις σχετικές αποφάσεις αναμένονται ακόμα και εντός της εβδομάδας.
Η GM έχει απευθυνθεί στην κυβέρνηση Μπους για την παροχή ουσιώδους βοήθειας κατά τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συγχώνευσης με την Chrysler.
Η κρατική βοήθεια θεωρείται προαπαιτούμενο για την επίτευξη της συμφωνίας, δήλωσαν πηγές που είχε σε θέση να γνωρίζουν τις συνομιλίες.